Romig Perenijs

Van ’t weekend ontdekte ik dat een potje slagroom dat in de koelkast stond opgemaakt moest worden. Waarom het er in de eerste plaats stond wist ik al niet eens meer. Omdat ik nog rijpe peren had liggen en net een ijsmachine had geleend, maakte ik perenijs.

De perenafbeelding is van Selwyn Senatori, een Nederlands-Italiaanse kunstenaar wiens schilderingen ik leuk vind.

Romig Perenijs

4 rijpe peren, geschild en van klokhuis ontdaan
250 ml. slagroom
50 gr. witte basterdsuiker
100 ml. volle melk
mespunt vanillepoeder

Pureer de peren. Klop de slagroom met de suiker stijf. Roer er de melk, de perenpuree en het snufje vanillepoeder door. Giet dan in de ijsmachine en laat het een krap uurtje draaien. Het wordt best stevig ijs met een milde perensmaak. Wil je het zoeter, dan kun je bijvoorbeeld een lepel perendiksap toevoegen.

één reactie

  1. Hoi hoi..
    Ik weet dat dit al een heel oud bericht is van je , maar ik was op zoek naar recepten van perenijs, en kwam deze tegen, en dit is de eerste perenijs recept waarvan mijn dochtertje zegt dat ze hem lekker vind, en dat wilde ik je even laten weten ;)

    Groetjes Danielle

Laat een reactie aan Danielle achter Annuleer reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*