Rommelmarkt en bananenshake

bananenshake
De Leidse koninginnedag is altijd een beetje suffig. Werd ik voorgaande jaren alleen maar sip van al die mensenmassa, nu kan ik genieten van al die rare dingen die mensen op kleedjes proberen te verkopen. Meestal zijn de manden waarin ze de spullen vervoerd hebben en de krukjes waarop ze zitten leuker dan de prullaria die ze verkopen. Het liefst vond ik de volwassenen die op een kleedje gevouwen zaten en zelfgebakken cakejes verkochten. Ik ging over Pieters gespotte Flippomap heen met een halfvolle fles speculaaslikeur. Wie koopt dat? Of erger nog, wie bedenkt dat het verkoopwaardig is?

Eenmaal thuisgekomen maakte ik bananenshakes, lekker niet oranje, maar wel passend bij het weer; zomerse banaantjes en een beetje onstuimig door kaneel (met echte kaneel zal het waarschijnlijk nog lekkerder smaken, in plaats van cassia ).

Simpele bananenshake met kaneel

300 ml. halfvolle biomelk
1 banaan
1 uitgeperste sinaasappel
mespuntje kaneel

Gooi alles in een blender, giet in een glas en doe er ijsklontjes in. Ik vind staafjes het leukst.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*