Rozemarijnsaucijsjes uit Greendelicious Kruiden

Gisteren recenseerde ik het fijne boek Greendelicious Kruiden. Vandaag geef ik jullie een recept uit dit boek, Ik maakte ze zelf ook en ze zijn heerlijk. Een erg leuk hapje voor op feestjes! Of oudjaarsavond?
Onderstaande foto, tekst en recept zijn van Natascha zelf.

rozemarijnsaucijsjes_greendeliciouskruiden

Rozemarijnsaucijsjes

In warme borrelhapjes zit vaak vlees. Waarom eigenlijk? Groenten en kruiden lenen zich heel goed voor dit soort gerechtjes. Wat dacht je van deze rozemarijnsaucijsjes? Ze overtreffen de klassieke versie met vlees in zowel smaak (vinden zelfs vleeseters!) als uiterlijk!

wat heb je nodig?

270 g vers bladerdeeg, uit de koeling*
1 klein rood pepertje
1 theelepel verse geraspte
gember
400 g flespompoen
1 sjalotje
1 grote teen knoflook
2 eidooiers van blije kippen
1/2 eetlepel fijngehakte
rozemarijnnaaldjes
1 eetlepel maanzaad
eventueel 70 g oude Hollandse
kaas in kleine blokjes

* haal het bladerdeeg pas 5 minuten voor je het nodig hebt uit de koelkast!

  • Oven voorverwarmen tot 180 graden.
  • Pompoen dun schillen en in dobbelsteentjes snijden. Mengen met 1 eetlepel olijfolie en uitspreiden op een met bakpapier beklede bakplaat. Een half uur garen in de oven.
  • Hak intussen de sjalot en het pepertje in kleine stukjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak er de sjalot in een paar minuten glazig in. Voeg het pepertje, de fijngehakte rozemarijnnaaldjes, gember en uitgeperste knoflookteen toe en bak ze even mee. Breng op smaak met een flinke snuf zout en zet apart.
  • Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Maal de pompoen grof in de keukenmachine. Meng met het rozemarijnmengsel. Klop 1 eigeel los en meng met het pompoen-rozemarijnmengsel. Voeg er desgewenst de kaasblokjes aan toe.
  • Rol het bladerdeeg uit en verdeel de vulling er in de breedte, een paar centimeter van de onderkant gelijkmatig over. Rol het deeg voorzichtig op en snijd het – met een scherp mes! – in 12 stukjes. Leg met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.*
  • Klop het andere eigeel los en bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg ermee. Bestrooi met het maanzaad. Bak ca. 15 minuten in de oven (elke oven is anders, dus haal de hapjes eruit zodra ze goudbruin zijn).

rozemarijnsaucijsje_annemieke * opmerking Annemieke: zie hiernaast hoe ik het bladerdeeg heb gevuld. Ik heb de plakjes bladerdeeg op elkaar gelegd en uitgerold tot een rechthoekige lap. Daarna de vulling in het midden gelegd en de bovenkant en onderkant erover gevouwen. Toen de rol omgedraaid en met een scherp mes in stukken gesneden. Het eindresultaat was precies zoals op de foto in het boek. Maar ook in een andere vorm hadden ze net zo lekker gesmaakt.

 

3 reacties

  1. Hmmm… wat ziet dat er lekker uit zeg! Ik hou van zelfgemaakte saucijzenbroodjes, maar vind dit ook een leuk alternatief!

  2. Wat adviseer jij: met of zonder kaas?

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*