Rozenijs, bloemenbrood en galette

Wij waren op vakantie in Frankrijk. De eerste vakantie met onze dreumes. Ontspannen met een boekje in de zon? Welnee. T. uit stopcontacten, zwembaden en van de aanwezige ‘kunststukjes’ in het huis weghouden. Leuk? Dat wel! Genieten van lekker eten en van hoe T. ontzettend smulde van alles wat hij op zijn bordje kreeg en het mooie groene landschap en lokale marktjes.

Uit (middag)eten

Bij de tuinen van Valloires zit een restaurantje, waar we erg lekker gegeten hebben. Ze maken er ook gebruik van kruiden en groenten (en bloemen) uit eigen tuin.
We hadden brandnetelsoep (goed bereid, maar niet aan mij besteed), een groentenstoofpotje met o.a. gele courgette en artisjok en salade van lekkere sla en viooltjes. En rozenijs met amandelen en ahornsiroop en een kaasbordje toe.

In het stoofpotje bleek toch iets van bacon te zitten, een paar stukjes. Vielen we niet flauw van, maar voor toekomstige ‘wij eten geen vlees’ eters, ging ik het toch even na bij de ober. Na zichtbaar paniekerig overleg met de kok, kwam hij terug en zei dat het rode kool was. Rode kool met de structuur van vlees, want voor ’n hybride soort is dat? Jammer van de leugen, het eten was namelijk super.

Op advies van mijn vriendin Marlou: galette. Knapperige, hartig gevulde pannenkoeken. In ons geval met vier soorten kaas. Maken we van de week thuis nog ‘s.

Lokale markten en lekkernijen

Op een markt in Hesdin stond een meneer met zelfgemaakte wafels met allerlei vullingen. Vijftig cent per stuk. Favoriet was de pistache.

Oud oranje kaasje met spannende korst: mimolette.

Hyperdepiepermarché

Cultuur & liefde

Hele oude perenboom die tegen de Abdij Valloires aan groeit. Interieur van de kapel.

2 reacties

  1. Wat een heerlijke foto’s. Ik zou zo in de auto willen stappen om jouw reis na te doen! En die wafels, wat een keuze!

    Mooie reportage, echt om van te genieten!

  2. Ik sluit mij aan bij de vorige reactie, wat een mooie foto’s. Dan krijg je direct zin om zelf ook naar Frankrijk af te reizen. Mocht je trouwens nieuwe restaurants willen ontdekken, kijk dan eens op http://www.kortingstafel.nl. Ook nog eens goed voor je portemonnee. Kun je weer een keer vaker met vakantie ;).

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*