Salade avocado, grapefruit, feta & rode ui

Kookboek Veg! is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zo was ik lekker aan het bladeren en kwam een recept tegen met avocado, grapefruit en fijngesneden rode peper. Dat lijkt me zalig, maar voor onze peuter minder geschikt. Thaise groene curry is één van de dingen die hij het liefste eet, maar die eten we mild pittig. Met stukjes chilipeper ga ik zeker geen punten bij hem scoren en daarom bedacht ik een eigen spin-off met de combinatie avocado-grapefruit. Zachtzoet door de avocado, bitter door de grapefruit en zout door de feta. Met wel een klein beetje scherpte door de rode ui.
Baby C.- inmiddels acht maanden- kreeg een stuk avocado en een klein stukje grapefruit als smaakuitdaging. Hij trok er het snuitje bij dat je verwacht bij zo’n bitterzure vrucht, maar hield het binnen. Smaakheld!

grapefruitavocadosalade

Salade avocado, grapefruit, feta & rode ui

2 avocado’s
1 (rode) grapefruit
100 g feta
1 rode ui

Snij de avocado in repen. Haal de schil van de grapefruit en snij eerst in plakken en dan door vieren. Snij de ui in de lengte doormidden en dan in dunne plakjes. Leg de avocado, grapefruit en ui op een bord en verkruimel er de feta over.

2 reacties

  1. Goed idee, dat recept!

  2. Oh dit kan ik best ’s maken van de week. Ik heb namelijk 1 grapefruit in m’n fruittas gekregen, alleen nog even feta scoren…

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*