Salade gele biet & feta

Het is wel weer even plannen zeg, dat doordeweekse koken, met twee rauzende kleine kinderen in huis. Als ik de een moet bevrijden omdat hij zich in het kleinste kamertje heeft opgesloten, duikt de ander ondertussen de kattenbrokjesbak in. Ook de prullenbak is favoriet bij baby C. Als hij erop slaat, schiet het klepje namelijk omhoog. Als ik dan vervolgens zijn handjes weer moet wassen, jast hij weer wat van het aanrecht.
Ja, een beetje lanterfanten zit er niet in en dus sta ik vaak in de ochtend al achter de snijplank, wanneer de een slaapt en de ander verplicht een filmpje zit te kijken.

Het lukt bijna altijd wel, maar als het een keer voorkomt dat ik tegen vijven nog niks gedaan heb, slaat de stress toe en eindigen we met verlepte ovenfriet of vieze kant-en-klaar falafel.
Onderstaande salade is gelukkig heel makkelijk, maar je kunt niet even de deur uit, omdat de bieten toch wel een tijdje moeten koken.

Salade van gele biet & feta

2 grote of 3 kleine gele bieten
200 g feta
1 el hazelnootolie
1 el appelazijn
zwarte peper uit de molen

Kook de bieten in hun schil tot ze van je vork afglijden als je erin prikt. Laat ze afkoelen en trek de kontjes en schillen eraf. Snij de bieten in blokjes.

Snij ook de feta in blokjes.

Klop de hazelnootolie met de appelazijn en de peper tot een gladde dressing.

Meng de biet, fetablokjes en de dressing door elkaar. Zo simpel is het. Echt.

één reactie

  1. Hmm, klinkt lekker! Ik pof bietjes eigenlijk altijd, dan zijn ze nog lekkerder.
    Ik pak ze in in aluminiumfolie en laat ze garen in een niet te hete oven (140°C?).
    Meestal zet ik ze tijdens het koken in de oven, dan is het na het eten wel klaar.
    De volgende dag zijn ze dan gemakkelijk te schillen/ pellen.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*