Salade met bieten, venkel en rabarber

Onderstaand recept komt uit Eten uit de volkstuin van Marleen van Es. Wat ik van dit nieuwe boek vind, kon je gisteren lezen. Ik heb de salade zelf gemaakt en vond ‘m heel geslaagd. Bovendien vind ik de foto ervan één van de mooiste uit het boek.

Rabarber salade

Salade met bieten, venkel en rabarber

2 bieten
2 el olijfolie
1 el bruine basterdsuiker
1 el balsamicoazijn
2 stengels rabarber
1 kleine venkel
1 el gehakte amandelen
80 g zachte geitenkaas
platte peterselie
1 el dragonazijn
2 el olijfolie
1 tl honing
ook nodig: mandoline

Verwarm de oven voor op 180 graden*. Schil de bieten en snijd ze in parten. Meng de olijfolie met bruine basterdsuiker en balsamicoazijn. Leg de bieten in een ovenschaal en giet er het oliemengsel over. Rooster de bieten in 45 minuten in het midden van de oven.

Snijd de rabarberstengels in kleine stukjes. Schaaf de venkel met een mandoline in dunne plakjes. Bewaar de groene sprietjes van de venkel. Hak de amandelen fijn.

Meng de groenten met de gehakte amandel en brokkel de geitenkaas over de salade. Maak een dressing van dragonazijn, olijfolie en honing. Schenk de dressing over de salade. Garneer met blaadjes peterselie en venkelsprietjes.

*opmerking Annemieke: ik deed hetelucht, maar dat bleek te warm, doe dus maar zonder.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*