Salade van bleekselderij, venkel, appel en gegrilde feta

Herfst. Ineens was hij er. Ik lag in bed, had wat tijd om na te denken (meneer van drie is aan het spoken geslagen ’s nachts, ik noem het een fase, dan is er tenminste nog het hoopvolle gevoel dat het ooit weer over gaat) en lag me te bedenken op welke dag we ons bevonden: 24 september was ‘t. Weer de overgang van zomer naar herfst gemist. Al waren die vele regenbuien en het onweer de afgelopen weken natuurlijk een stevige hint. Ik zit nu hoopvol te wachten tot de kastanjes vallen. Want kastanjes rapen, daar word ik blij van. Vervolgens verdwijnen ze in een grote bak, want er iets mee knutselen: vergeet het maar. Ik roep gewoon heel hard “leuk toch, die kastanjes, zo mooi om naar te kijken!” en geef gewoon een zwik mee naar school. Hup, ga daar maar een spinnenweb maken.
bleekselderijsalade_gegrildefeta

Salade van bleekselderij, venkel, appel en gegrilde feta

Bijgerechtje voor 4-6 personen of lunch- of maaltijdsalade voor 2-3 personen (met nog iets ernaast)

300 bleekselderij
300 g venkel
1 friszure appel
75 g feta

40 ml sinaasappelsap
20 ml lekkere olijfolie
1 el milde mosterd
plukje verse dille (gesneden 1 tl)

Verwijder blad en kont van de bleekselderij en was de stengels goed. Was ook de venkel, verwijder het kontje, de vingers en snij ‘m in vieren. Snij vervolgens de harde kern eruit.
Snij de bleekselderij en venkel flinterdun; ik doe dit met behulp van een keukenmachine of de mandoline.
Snij de appel in blokjes.

Meng sinaasappelsap, olijfolie en mosterd door elkaar en klop met een minigarde tot je een dikker, troebel geheel hebt. Roer er ook de dille door.
Meng de dressing door de salade.

Snij de feta in plakken, leg in een ovenschaaltje, drup er wat olijfolie op en zet onder de grillfunctie van de oven. Na enkele minuten is de bovenkant bruin. Laat de feta even afkoelen en leg op de salade.

2 reacties

  1. Ik kwam eigenlijk naar je artikel om je een compliment te geven op het mooie bord, maar die salade klinkt ook echt heel erg lekker.

    • Hij is ook erg lekker! En het bord komt uit Rome en is handgemaakt. Ik heb 8 verschillende kleuren! Ik heb een aantal ook gebruikt voor de styling in het Vegatopia Kookboek.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*