Scones en citruslimoncello

Ik had het leuk bedacht. Bij de Engelse winkel kocht ik Cornish clotted cream en ik zocht een recept uit van de BBC website die ik neerlegde voor P. Ik zou dan lekker in bed blijven liggen en de heren gingen in de keuken aan de slag om scones te maken.

Maar de kleine heer ging gisteravond na een feestje laat slapen en toen ik vanochtend iets na zeven uur klaarwakker in mijn bed lag, leek hij nog niet van plan om op te staan. Daarom stonden P. en ik wel om acht uur samen scones te maken, terwijl het peutertje nog in zijn bed lag. Hij werd nog net op tijd wakker om te helpen met het uitsteken van de laatste scones, alvorens ze de oven ingingen.

Zie hieronder mijn ‘bijna 32 weken zwanger buik’ en een bordje met een scone met kruisbessen-muntjam en de room.

Eind van de ochtend heb ik een stapel bergamotcitroenen van hun schil ontdaan. Ik ga namelijk een soort van limoncello maken (het mag geen limoncello heten, als er geen Sorrento citroenen in gaan) op basis van een milde, zuivere wodka (Zuidam): één fles met de schillen van alleen bergamot en één fles met de schillen van bergamot, normale citroen en bloedsinaasappel.

Over een maand en giet ik er een suikeroplossing bij en zeef ik de likeuren. En daarna moet het nog een tijdje in de kast staan (of beter: alvast een klein flesje vullen en in de vriezer leggen), voordat ik het mag drinken.

Met het sap van de vruchten maakte ik citrussiroop voor limonade of frisdrank. Tussen de van het ontbijt overgebleven scones legde ik wat kaas en een zongedroogde tomaat en nadat het onder de gril vandaan kwam, aten we ze als lunch samen met mijn schoonouders.

Maar vanavond eten we patatjes hoor. Lekker ordinair uit een zak geschud met wat snacks erbij.

 

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*