Slobberspaghetti & geroosterde koolrabi

spaghetti_cherrytomaatjes

Ik word blij van spaghetti. En dan vooral met een lekkere slobbersaus.

Vandaag aten we onderstaande slobberspaghetti. Met erbij geroosterde koolrabi (uit de oven in dunne plakken met peper en zout) en ook nog wat brood en gorgonzola (maar dat is vooral omdat mijn meneer een grote man is en veel eet).

Een klein bordje spaghetti met slobbersaus

spaghetti van durum tarwe voor 2 personen (150-200 gr.)
1 bakje (bio) rijpe kerstomaatjes
2 eetlepels groene kruiden uit de tuin of balkon (ik had oregano, rozemarijn, tijm en basilicum)
1 teen verse knoflook (geen goede knoflook? dan achterwege laten en voor het pittige een klein pepertje toevoegen)
milde/fruitige olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
evt. 100 ml. crème fraîche

Halveer de kerstomaatjes en leg ze met de bolle kant naar onder op een bakplaat met bakpapier ertussen. Meng een eetlepel olijfolie met de fijngesneden of geperste knoflook, peper en een beetje zout en giet dit over de tomaatjes.
Snijd nu eventueel wat groente naar keuze (ik had koolrabi) in dunne plakken en schep dit om met wat olie, zout en peper en leg ook op de bakplaat. Schuif dit drie kwartier voordat je wilt gaan eten in een oven van 160 graden. Voor de snelle variant rooster je de kerstomaatjes op het vuur in een koekenpan met opstaande rand.
Doe de spaghetti in een pan gezouten kokend water. Verzamel ondertussen de kerstomaatjes en doe deze in een pan om nog even om te schudden. Voeg de kruiden, een snuf zout en peper toe en als de spaghetti gaar is ook de spaghetti. Schud het nog even om en proef of je het lekker genoeg vindt. Voor een romige versie voeg je nog crème fraîche toe.

5 reacties

  1. Klinkt goed, maar ik mis de foto..

  2. Dus jij denkt dat slobber spaghetti fotogeniek is?

  3. mja want als ik het zie krijg ik er vast honger van.
    Maar aan je beschrijving te zien lijkt het geen ‘slobber’spaghetti.. Zie je wel en daarom wil ik het graag zien.
    Ik krijg er nu trek in…Ik ga het volgende week een keertje maken. Vanavond eten we chinees.

  4. Nou, zo’n foto wekt vast eerder weerzin op.

    Chinees, gehaald?

  5. Neej gemaakt.