Spruiten & stoofperen uit de oven met gorgonzola en walnoten

Op verzoek van kwijlende eetfans het recept van mijn spruiten & stoofperencombi.

Spruiten & stoofperen uit de oven met gorgonzola en walnoten

(voor 2 personen)

4 stoofpeertjes (of 3 als ze groot zijn)
scheut port of rode wijn
kaneelstokje
kruidnagels
250 gr. spruitjes, afgehaald
100 gr. gorgonzola dolce
2 eetlepels crème fraîche
zwarte peper uit de molen
een handje walnoten

Snijd de stoofperen in vieren, zet op met half water, half port (of rode wijn), een stokje kaneel of cassia en enkele kruidnagels in een thee-ei. Laat pruttelen en houd in de gaten of het niet droog kookt. De peertjes mogen lekker zacht en glibberig zijn, maar mogen ook nog een bite hebben. Wat je zelf lekkerder vindt.

Stoom of kook de spruitjes tot ze gaar zijn, maar nog wel een stevige bite hebben. Klop de room door de gorgonzola. Vijzel de walnoten.

Doe de spruiten in een kleine ovenschaal. Leg er de peertjes op. Smeer/giet/stort er de gorgonzolaroom over. Strooi er de walnoten over, wat malen van de pepermolen en zet even onder de gril.

7 reacties

  1. Mmm, dit klinkt helemaal niet vies! Dat wil ik wel eens proberen.
    Wat eet jij er nog bij?

  2. Ik had er witte polenta bij.

  3. Natasha ter Haar

    Een heerlijk recept! lekker zo,of met wat aardappelpuree! Al 2 keer gemaakt,fijn met dit winterse weer!

  4. Ook wij hebben het gisteren gegeten en met twee ingrediënten waar ik niet zo dol op ben, was het heel spannend (de kaassoort en spruitjes). Maar we vonden het erg lekker en het was maar goed dat de ovenschaal leeg was op een gegeven moment, want je blijft dooreten. En dan wordt het zo lastig om nog te gaan hardlopen. Gelukkig had ik extra walnoten in huis. M. is echt een walnotenmonstertje :). We denken trouwens nu al dat ze meer mama’s eetgewoonten gaat overnemen dan die van papa. Rauwe sliertjes rode kool en paprika gaan erin alsof het snoep is. Ze verkiest vega burgers voor echt vlees en is gek op fruit en noten.

  5. O ja ik heb het met zilvervliesrijst gegeten.Ga het ook nog een keer met polenta proberen, maar aangezien we dat vanavond ook al gaan eten.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*