Stoofpeer in cranberrysap (of port) met pruimenjam, speculaas & hangop

De lucht van stoofpeertjes op het vuur, gekookt in wijn met specerijen, is grandioos. Maar wijn verdampt amper tijdens het koken en dat is voor zwangere dames zoals ik, geen goed idee.

Maar stoofpeertjes zonder wijn zijn ook best lekker en daarom bedacht ik er iets anders mee: koken in cranberrysap. In dat sap zit al suiker, dus dat hoef je niet toe te voegen (maar dat moet je sowieso niet bij stoofpeertjes doen hoor, veels te zoet). Maar je mag ook best wijn of port gebruiken om de peertjes in te koken.
Ik had nog een pot kroosjes (=pruimen)-speculaasjam in de koelkast staan, gekregen van Judy Alkema. Die is niet te koop, dus neem gewone pruimenjam en verkruimel wat speculaasjes.

Stoofpeertjes in cranberrysap met pruimenjam, speculaas & hangop

Voor 3 personen

6 stoofpeertjes, geschild en in vieren
200 ml cranberrysap
2 kaneel of cassia stokjes
4 kruidnagels
6 el  hangop of stevige yoghurt (bv. Griekse of Turkse)
4 el jam
3 speculaasjes

Kook de peertjes op zacht vuur gaar in het cranberrysap met de kaneel en kruidnagels. Vis daarna de kaneel en kruidnagels eruit laat de peertjes iets afkoelen. Je kunt de peertjes serveren zoals op de foto te zien is, maar als je alles bij elkaar in een schaaltje doet, hoor je mij ook niet klagen.

2 reacties

  1. Hmm lekker gerecht, in plaats van pruimen-speculaas jam is er wel pruimen-kaneel jam te koop bij dille & kamille, heb ik mij laten vertellen (nadat ik t zelf gemaakt had)

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*