Stoofpeertjes met port en rood fruit

Stoofperen zijn eigenlijk een beetje raar. Ze zijn niet zo explosief zoet en sappig als een rijpe handpeer, maar de bite is wel weer lekker. Ik vind het wel leuk om een stoofpeertje als dessert te eten. Met port en een stukje pure chocolade.

 

Stoofpeertjes met port en rood fruit

4 stoofpeertjes
100 ml port
150 g gemengd rood fruit, vers of uit de vriezer
2 stokjes echte kaneel
5 kruidnagels

Schil de peertjes en laat het steeltje zitten.

Pureer het rode fruit tot een gladde saus.

Zet de peertjes in een kleine pan en giet er de port en de rodevruchtensaus over. Doe de kaneel en kruidnagels erbij en laat de peren met een deksel op de pan op laag vuur stoven tot ze gaar zijn.

2 reacties

  1. Deze ziet er echt lekker uit!

  2. Ziet er heerlijk uit, wat een leuk idee om de peertjes te mixen met roodfruit. Dat moet lekker zijn! Ik heb zelf sinds kort ook een kookblog, neem een kijkje! http://www.joannesloft.blogspot.nl

Laat een reactie aan Jamie achter Annuleer reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*