Street food in Rome

uitzichtRome_vanafvillaBorghese

We nemen het begrip ‘street food’ even ruim. Wat letterlijk eten van de straat betreft (nouja, niet helemaal letterlijk, maar je snapt het) moet je het in Rome in oktober vooral doen met gepofte kastanjes en fruitstalletjes. Er schijnen wel wat bijzondere karretjes te zijn. Zo zag ik in Ciao Tutti Rome, een mannetje met iets vlezigs dat ik dan weer niet eet, maar dergelijke hippe eetkarren heb ik niet gezien. Het meeste van onderstaand eten koop je gewoon aan een toonbank, maar eet je gewoon al slenterend op. Al moet je dat niet doen in de buurt van toeristische trekpleisters, want voor je het weet staat de polizia voor je neus om een boete uit te delen.

Aardappelpizza

aardappelpizza_rome

Met of zonder mozzarella, uien en vaak met rozemarijn. Heerlijk! Al bevatte ons stukje nog wat ongare flinters aardappel. De plaatpizza’s die in lange plakken liggen uitgestald, zijn echt de moeite van het snacken waard. Een heerlijk dun brooddeegje met veelal heerlijke toppings. In de wijk Trastevere aten we er ook eentje met room, blauwe kaas en zalige kerstomaatjes.
Met mijn eigen recept voor aardappelpizza kun je je in Rome wanen.

Supplì, courgettebeignets en gepofte kastanjes

suppli_rome

beelden_obelisken_rome2013 courgettebloemenbeignet_panelle_rome

Op de bovenste foto zien jullie de supplì, de Romeinse tegenhanger van de Siciliaanse arancini. Panella had meerdere varianten. Die met aubergine van binnen was onze favoriet. Ook van Panella waren de courgettebloembeignets. Klinkt leuk, maar ik vind courgettebloemen een beetje overschat: er zit weinig smaak aan. Op elke straathoek stond een kastanjepoffende Indiër en we zagen ook nog een dadelpalm. Dachten we althans; voor de zekerheid maar niet van gesnoept.

dadelpalm gepoftekastanjes_rome

IJs!

Het is handig om een lijstje met lekkere ijsadresjes mee te nemen, anders eindig je gewoon met ordinaire bollen fabrieksijs. Op Vegatopia staat een aardig lijstje. Wij likten aan heerlijk ijs bij San Crispino, GROM en Fior di Luna. Laatstgenoemde is mijn favoriet. Ik at er onder andere rauwecacao-ijs en dropijs. San Crispino had basilicumijs dat helaas totaal niet naar basilicum smaakte, maar het vijgenijs en die van blauwe druiven waren wel erg lekker.

ijses_rome2013

ijsetendbruidje_pantheon   interieurpantheon_rome

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*