The Green Kitchen

The–Green_Kitchen

Enkele jaren terug spotte ik het blog Green Kitchen Stories van de geliefden David en Luise. Ik was meteen gecharmeerd van hun vrolijkheid en prachtige eetbeelden. En nu is er een boek! Dat was er al in het Engels en toen dook ik er meteen op, maar ik denk dat de verbinding tussen mij en de Engelse uitgever eventjes verstoord was, want ik hoorde niks terug op mijn smeekbede.
En nu is er al een Nederlandse vertaling verschenen bij uitgeverij Becht, die The Green Kitchen vertaald uitgegeven heeft, met behoud van de originele titel en cover.

David begint het boek met een leuk verhaal over hij Luise ontmoette (in Rome!), hoe verschillend ze toen aten en hoe ze samen tot een nieuw eetpatroon zijn gekomen. Een gezond eetpatroon welteverstaan.
Dit boek focust op gezond en lekker eten zonder dwingend te zijn. Het boek is 100% vegetarisch, voor een groot deel veganistisch en voor meer dan 90% glutenvrij.

Tip 7: Blijf kalm!

Tip 7 in het tweede mini-hoofdstuk over eten met kleine kinderen is behoorlijk grappig: Blijf kalm. Als je je kind met een koekje ziet lopen, probeer dan niet te hysterisch te reageren en pak het niet af. De lezers die ze voor ogen hebben, zijn duidelijk mensen die het liefst suikervrij door het leven gaan.
Ondanks dat ik niet vind dat je kinderen tot twee jaar zo min mogelijk gluten en zuivel moet te geven, niet bang ben voor suiker en niet per se dol ben op zelf kiemen maken, kan ik dit boek, mede door de vrolijke toon, prachtige foto’s en leuke recepten, erg waarderen.

binnenkant_thegreenkitchen

Venkel-kokosquiche en Deens roggebrood

Ze openen het boek met een overzicht van handige producten voor je voorraadkast. Na het derde hoofdstuk met basisrecepten, volgen zeven fijne hoofdstukken met goed te volgen en inspirerende recepten. Sommige zijn snel klaar en voor andere moet je wat langer in de keuken staan. Er staan uiteraard Scandinavische recepten in, maar ook recepten geïnspireerd door hun reizen en geheel eigen creaties. Denk aan hamburgers van portobello en perzik, een salade van zomerfruit met geitenkaas en vlierbloesem, donker Deens roggebrood, kruiden-pistachefalafel uit de oven, venkel-kokosquiche en nog veel meer recepten waarvan ik al ga kwijlen voordat ik nog maar aan koken ben begonnen. Je moet voor de meeste recepten trouwens wel eerst even voor een deel van de ingrediënten langs de biowinkel, al staat het je natuurlijk vrij om de taartbodem voor de venkel-kokosquiches met gewone bloem te maken in plaats van amandel- en kastanjemeel.

The Green Kitchen | David Frenkiel & Luise Vindahl | Gottmer Uitgevers Groep – Becht lifestyle | 256 pagina’s | ISBN 9789023014232 | € 19,95

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*