Van ijs en pizza’s

“Weet je zeker dat je niet liever een hele bol cassata mee wil nemen, in plaats van alleen twee stukjes voor vanavond?”

“Natuurlijk weet ik dat niet zeker. Maar je weet hoe dat gaat met bepaalde zaken: als je ze in huis hebt, dan eet je er meer van. Dat geldt zeker ook voor ijs.”

“Maar de relevante vraag is nu: Is dat erg?”

“Nou, calorisch gezien voor mij in elk geval niet. Ik mag alles eten. Vind ik. In deze conditie.”

Ik kijk naar beneden en zie een daar mijn bolle ‘hij komt er bijna aan’ buik. En ik kijk naar P. en denk ineens aan dat nieuwsbericht van een tijdje terug, waarin geschreven stond dat uit onderzoek was gebleken dat mannen gemiddeld zes kilo aankomen tijdens de zwangerschap van hun vrouw. Ik begrijp ineens waarom.

nieuw ijsje venezia

Dus nu ligt er een bol cassata (minus twee stukjes) in de vriezer. Bij ijssalon Venezia -een van de betere van Leiden- hebben ze trouwens ook nog iets nieuws: een zelfgemaakte ‘magnum’, maar dan met de gezellige naam Chocolino. Veel lekkerder dan zo’n commercieel geval trouwens! En voor een prijs waarvoor je het niet hoeft te laten; 2,20 euro.
Wij hebben het pistache-ijsje geproefd. Er waren meer smaken: hazelnoot in elk geval en P. dacht ook iets over ‘smurfenijs’ te horen. Maar geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om dat te gaan proeven*.

Gisteren waren we voorafgaand aan de ijssalon bij het hippe City Hall (Leiden). We hadden zin in een lekkere pizza en hadden bovendien een klein feestje te vieren: ons buikkind is af en mag officieel geboren worden, ook thuis.

pizza_cityhall

Onze peuter had er ook heel veel zin in en op zijn Smulpaapjes bestelden we niet van de kinderkaart. Deze bestond uit tomatensoep, pasta met tomatensaus, drie soorten friet met snack en een pizza margherita. Pizza met alleen kaas en tomatensaus: ik zie me er niet mee aankomen bij mijn peuter. En dus bestelden we drie normale gerechten: 2x pizza en 1x ‘tortellone’. Wij kunnen gezien het postuur en de eetlust van P. eigenlijk altijd wel drie gewone porties bestellen, want het gaat hoe dan ook op. Maar als ik niet zo’n hongerige man had gehad, dan zou ik voor T. een pasta van de grotemensenkaart in lunchportie of een pizza in kinderformaat met extra ingrediënten hebben besteld.

En nu heb ik zin in een stukje cassata. Zie je nou wel!

* edit nadien: de eigenaresse van Venezia vertelde me dat het smurfenijs gemaakt is met spirulina en dus niet kunstmatig gekleurd is.

2 reacties

  1. Echt leuk die zelfgemaakte ‘magnum’! Jammer wij er niet zo dichtbij die cassata wonen… Maar ik weet inmiddels een adresje waarbij we wel eens per toeval kunnen aanwaaien binnenkort :p

    Raar hè dat die kinderpizza dan alleen in margherita variant wordt aangeboden…echt onzin.

    Andersom vind ik trouwens dat ik ook een kleine pizza zou moeten kunnen bestellen!

  2. Nou, kom vooral langs, dan halen we er eentje. Ik moet nog de naam achterhalen namelijk, zodat ik dit ijsje ook op Vegatopia kan zetten.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*