Van koffietjes en dessertjes

Er lopen heel wat glibberige figuren rond op deze wereld. In mijn eigen straat zelfs: een net aan twintiger met een lullige knalgele trui aanstellerig asymmetrisch om zijn schouders geknoopt. “Jij gaat gezellig meespelen met de lotto!” Wat denk je zelf?

Maar ook de serveerster op een groot Leids terras kon er wat van: of we nog ‘een koffietje’ of misschien ‘een dessertje’ wilden na onze pizza? Ik krijg daar bepaald geen goed humeur, laat staan lekkere trek van. Vooral in de horeca en in kookprogramma’s is men dol op verkleinwoorden. Niet doen! Alsjeblieft? Zo oncharmant.

4 reacties

  1. Krijg hier opmerkingen van medepersoneel dat ik (als tandarts) te veel praat over vullinkje, gaatje, verdovinkje en boortje (alsof het dan minder ernstig is).
    Overigens heb ik het wel over de rekening.

  2. Jasses Paul, niet meer doen!

  3. Heel erg is dat. Hier zit een kaasboer: Mevrouwtje, centjes, en verder alles waar maar je achter geplakt kan worden. Mijn man wil daar geen kaas meer kopen…

    Ok, sommige woorden kunnen niet anders, zoals gaatje, Paul. Het klinkt veel erger als je zegt: u heeft een gat in uw kies, dan u heeft een gaatje…

  4. Ik probeer nu dus: gat, boor, verdoving en sluit af met een rekeningetje …

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*