Van pepernoten, panettone en De Dikke Diëtist

Ik weet niet of ik het nog te boven kom. Sinterklaas in de polonaise op de melodie van Toppertje. Vooral omdat hij even ervoor nogal levensmoe in zijn stoel gezakt zat. Even vreesde ik dat hij zijn mijter en tabberd af zou gooien en iets over ananas en Breezers zou zingen, maar gelukkig bleef het dansen en springen voorbehouden aan de pieten en sjokte de goede man braaf voort op het lied met pepernotentekst.

Wij gaan ons nog niet erg te buiten aan Sintzoeternijen. Verreweg het meeste snoepgoed is sowieso niet te hachelen. Van al het andere kun je slechts een beetje op (op één chocomuis kan ik echt uren gáán) en dan zijn er nog kruidnoten. Die kan ik op zich best de hele dag wel eten, maar ja, die voorbeeldfunctie hè. Op een tactische plek een zakje in de voorraadkast leggen lukt niet, want Smeagol is nog steeds Smeagol en heeft alles door. Voor ik het weet duikt hij in mijn nek om te vragen wat ik nu weer aan het eten ben.

Ik heb me al wel laten verleiden om een panettone mee te nemen bij Italiaanse delicatessenwinkel Victor Russo. Al jaren koop ik die bij Pomino in Leiden, maar Victor was er zo enthousiast over en ik ging overstag.

Wie de veelvuldige verleidingen van de feestdagen moeilijk kan weerstaan of sowieso al van plan was om eens wat kilo’s kwijt te raken, moet eens de aanschaf van De Dikke Diëtist overwegen. In dit boek neemt Marie-Louise Schipper allerlei diëten en wetenschappelijke ontwikkelingen onder de loep. Geen dieetboek dus, maar wel een boek met nuttige informatie en inspiratie om gezonder te leren eten en koken, want er staan ook recepten in.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*