Venkel & wortel in amandelsaus

Mijn venkel lag zwaar te vergaan in de groentela. Merkwaardig, want ik vind venkel lekker en weet er ook verschillende gerechten mee te maken. Maar toch had ik blijkbaar twee weken lang niet zo’n zin in de naar anijs smakende knol.

Tot ik bedacht dat venkel met amandelen en sinaasappel lekker moest zijn. Op twitter werd mijn plan in twijfel getrokken; vooral de amandelen vond men dubieus. Toch zette ik door. Gelukkig maar, want het is echt lekker.

Venkel & wortel in amandelsaus

280 g venkel, de harde kern eruit en in repen gesneden (ende ‘vingers’ in stukjes)
120 g wortel, in reepjes
100 g blanke amandelen
1 teen knoflook
10 ml olijfolie
zout & zwarte peper uit de molen
100 ml sinaasappelsap
snufje gerookt paprikapoeder (mild of pittig naar wens)

Rooster de amandelen. Maal ze in de keukenmachine fijn met de knoflook. Giet er de olijfolie en het sinaasappelsap bij. Breng op smaak met zout, peper en een snuf gerookt paprikapoeder.

Kook de venkel en wortel gaar (de venkel het liefst zacht en de wortels met nog een bite).  Giet de groenten af en laat het vocht er even uit verdampen. Stort dan in een kleine ovenschaal en giet er de amandelsaus over. Schud even om en zet de schaal een kwartiertje in de oven op 200 graden.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*