Verse pizza in 35 minuten (zelf pizza maken)

Al sinds mijn 16e maak ik zelf pizza’s. Toen ik nog thuis woonde, was dat bijna elke zaterdag wel. La famiglia keek hier naar uit. Vaak deed ik het op verzoek, soms werd het onuitgesproken gehoopt. Ik maak het nog steeds. Soms ook gewoon doordeweeks, omdat het zo snel klaar kan zijn. Vandaag zat er vanaf het moment dat ik de keukenmachine pakte tot en met dampend op het bord maar 35 minuten tussen. Ik maak ‘m vaak net anders en vandaag deed ik het met koemozzarella, belegen biokaas, grana padano, trostomaten, olijfolie en knoflook, oregano, zwarte peper en artisjokharten. Door de tomaten en de mozzarella werd de bodem een beetje zacht in het midden. Je kunt dit voorkomen door een dun laagje passata te gebruiken in plaats van verse tomaten.

Zelfgemaakt pizzadeeg

Bodem voor 1 vierkante bakplaat pizzadeeg:

200 gram bloem
1 theelepel gedroogde gist
1,5 theelepel zout
warm water

Meng de ingrediënten in de keukenmachine of meng de hand (maar dan moet je even wat langer kneden totdat het deegje egaal is) en rol uit. Beleg met ingrediënten naar keuze en doe op 250-300 graden in de oven. Na ongeveer 10 minuten of een kwartiertje moet het wel gaar zijn, inclusief knapperige bodem.

Meer pizza?
Kijk hier hoe je zelf tomatensaus (passata) maakt voor op een pizza.
En hier zie je hoe je kastanjechampignons marineert voor op de pizza.
Gefrituurde pizza.
Pizza met buffelmozzarella en verse tomaten.
Pizza met meerdere kazen.

7 reacties

  1. Je mag ook wel eens op zaterdag bij mij komen :P

  2. Mijn oven gaat maar tot 220 graden :-(

  3. Het is mij onduidelijk hoeveel water je moet gebruiken?! Ik heb namelijk nog nooit gekneed. Moet ik het beleg er gelijk op doen, of komt dat dan later?
    Ik ben benieuwd….

    [toevoeging Annemieke: Ik meet het nooit, begin met weinig, je kunt altijd meer toevoegen. Je kunt het deeg het beste even laten rusten, maar als je snel pizza wilt eten hoeft het niet. Uitrollen en dan beleggen.]

  4. Heerlijke pizza

  5. Bedankt voor je inspiratie, je recepten zien er goed uit :)

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*