Snelle verse tomatensaus voor vermoeide snuitjes

Ik kan me voorstellen dat er veel mensen zijn die na een drukke dag op werk of na een anderszins in beslag nemende activiteit geen zin hebben om nog te koken.

Nu vind ik koken natuurlijk bijna altijd wel leuk, maar ben soms ook moe aan het einde van de dag. Ik vind kant-en-klaar eten uit pakjes en zakjes niet te pruimen, maar weet gelukkig genoeg gerechten vers klaar te maken die heel snel gereed zijn. Als ik echt niet de keuken in wil duiken haal ik Surinaams of pizza van de lokale goede Italiaan.

Je kunt het ook semi kant-en-klaar aanpakken, als je wel wat vers wilt eten, maar toch niet teveel tijd kwijt wilt zijn. Zo maakte ik vandaag -echt flink moe- ‘verse’ pasta in tomatensaus.

Nodig (voor twee personen): een kleine kilo rijpe tomaten, bouillon, teentje knoflook, wat gedroogde of kruiden uit de tuin als oregano, tijm of basilicum, versgemalen peper en naar wens nog wat parmigiano. ‘Verse’ ravioli of tortellini uit het koelvak of van de traiteur.

Doen: snijd de tomaten fijn, doe alles met een klein kopje bouillon, de kruiden en de geperste of gesneden teen knoflook in een wok of hoge koekenpan. Breng aan het pruttelen en voeg de pasta toe. Roer steeds om. Binnen 10 minuten moet de pasta gaar zijn en een groot deel van het vocht verdampt. Breng eventueel nog verder op smaak met zwarte peper en wat parmigiano.

2 reacties

  1. Hoi,

    Ik heb dit gisteren gemaakt en het was heerlijk. Ik speelde al vaak met het idee om pasta te laten garen in de saus, maar had het nog nooit gedaan. Maar een succes dus. Bedankt!
    Het was bij mij wel iets te ‘nat’ maar het overtollige vocht had ik afgegoten op de couscous die ik vandaag meenam als lunch, ook lekker.
    evelyn

    (ik heb hier nog nooit eerder gereageerd, maar misschien ken je mijn naam van vegatopia, daar lees ik vaak mee en schrijf ik soms iets)

  2. Hee, leuk om te horen dat je het lekker vond :)

    Ja, jij bent van die vraag over waar te wonen na je studie.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*