Voedsel uit eigen land en afgestompte echtgenoten

20130430-145620.jpg“Het voedsel van eigen land is ons dusdanig vertrouwd, dat het niet anders dan vage gevoelens kan wekken; de keuken van andere volken is soms zo verrassend anders, dat deze slechts in verwarring brengt.
De beste manier om zich een oordeel te vormen is misschien het proeven van de gerechten van eigen land na een langdurige afwezigheid en zodoende het ware karakter opnieuw te ontdekken, zoals dat soms afgestompte echtgenoten wordt aangeraden.”

Jaja, dat staat er echt. In het voorwoord door Luigi Barzini (auteur van The Italians) in een Italiaans kookboek uit 1968, ‘In de Italiaanse keuken’, een uitgave van Time-Life. In het Nederlands vertaald. Erg leuk om te lezen; met informatie over het vroegere Italië tot de jaren zestig. Prachtig (gedateerde) foto’s en klassieke recepten. Mijn vader nam het boek mee uit de kringloopwinkel. Pareltje!

20130430-152408.jpg 20130430-145643.jpg 20130430-145650.jpg

2 reacties

  1. Hier kan ik zo nostalgisch van worden, ik moet mezelf altijd bedwingen om niet allemaal gedateerde kookboek mee naar huis te slepen. Het is inderdaad een pareltje!

  2. Mooi citaat, zit zeker waarheid in. Ondanks de de boer niet altijd eet wat ie niet kent :P

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*