Warme bananenshake met ijs, kaneel en cacao

Vandaag hebben we weer een dag in huis geklust; het eind wat betreft de rommel is nu echt een beetje in zicht aan het komen. Na het weekend is mijn keuken helemaal in orde en moeten ook alle lampen in huis hangen (ook de zon in de slaapkamer jaaaa). Na de diepvriesovenpizza vanavond ging het toch wel wat kriebelen; ik had zin in een lekker toetje. Voor de tweede keer vandaag liep ik naar de AH in het dorp – wij zijn erg blij dat deze maar vijf minuten ver weg is – en kocht er ijs en bananen. Ik wist het al voor ik er aan begon: geen aanrechtruimte, fornuisklep ook vol en ook geen zin om eerst de afwas te doen (de vaatwasser is nog onaangesloten). Maar het is met een klein hoekje werkblad en de magnetron gelukt, wat dus betekent dat het een erg makkelijk toetje is: warme bio/max bananenshake met vanilleijs, kaneel en cacao. Voor twee personen had ik het volgende: 3 kleine of 2 grote maxhavelaar banaantjes 1 mok volle bio melk biologisch vanilleijs van de AH; die is niet zo zoet kaneelpoeder cacaopoeder Maak de melk heet in de magnetron of op het vuur. Staafmix de melk en de banaan. Schenk in een gezellige sorbetbeker, leg er een bolletje ijs op en bestrooi royaal met kaneel en cacao. Ik ga denk ik ook maar eens een decadentere versie maken met chocoladeijs en stokjes cassia.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*