Warme vanillemelk met slagroom

Het is guur buiten. Al een tijdje natuurlijk, maar ik begin het nu ook gezellig te vinden in plaats van alleen maar onhandig. Ik heb nog net mijn ‘Bert & Ernie vieren kerst’-cd niet opgezet, maar dat is omdat ik vind dat Sinterklaas eerst weer weg moet zijn.
Wat mij eraan herinnert dat wij voor het eerst in vele, vele jaren weer eens Sinterklaas vieren. Op mijn verzoek nota bene! Om alvast in de stemming te komen misschien…
Tijdens dit lekkere drankje kan ik mooi nadenken over een gedichtje.

Warme vanillemelk met slagroom
voor 2 kopjes

100 ml. slagroom, opgeklopt
200 ml. volle (biologische) melk
2 theelepeltjes vanillesuiker (de gearomatiseerde variant mag, maar ik had donkere vanillesuiker)

Verwarm de melk en haal er twee lepels uit om alvast met de vanillesuiker te vermengen. Schenk als de melk heet genoeg is de rest erop en laat een klein beetje in het pannetje zitten om op te kloppen. Giet dit dan ook in de kopjes. Schep als laatste de slagroom op het melkschuim en doe lepeltjes in de kopjes om te roeren.

Reacties gesloten