Wat ik eet met kerst….

Ik heb weer bananen in mijn oren. Al een dikke week lig ik lamlendig op de bank en in bed met stekende oren en knettervolle hoofdholtes. Ja, ik wist niet eens dat ik ze had, die holtes, maar nu kan ik ze niet anders dan voelen. Het is een van die zaken die zwanger zijn soms wat vermoeiend maakt: je pakt elke langswandelende bacterie op en ze blijven ook nog eens heel lang feesten in je lijf. Dit ben ik niet gewend. Doorgaans ben ik een keer of twee, drie gewoon verkouden in de winter en dat is het dan wel weer.
Maar, dit weekend ben ik zowaar naar buiten geweest. Het heeft niet geholpen, maar het is ook niet verergerd, dat scheelt.

Niet echt een geweldig begin van de kerstvakantie, maar hee, er zijn ergere dingen. Als ik vanaf nu weer wat opknap en met kerst lekker aan tafel zit, ben ik allang blij.

En wat eet ik met kerst? Eerste kerstdag zijn we bij mijn familie. We doen het des Alpens en vooral op verzoek van mijn moeder dit jaar niet zo ingewikkeld. Zij mag een Zwitserse kaasfondue maken als hoofdgerecht. Ik maak voor erbij geroosterde groenten uit de oven en voor vooraf een salade van flinterdunne witte kool en wortel met veldsla en daarop een stukje gefrituurde polenta. Mijn zus en haar vriend maken iets zoets uit Oostenrijk met veel chocolade.

Tweede kerstdag kook ik voor mijn schoonfamilie. Ik maak mijn eigen Siciliaanse kerstmenu en heb zelfs de bijbehorende wijn van It’s Organic in huis gehaald. Zin in!

één reactie

  1. Hopen dat je niet ziek bent met de feestdagen meid.

    Ik ben dit jaar niet in Nederland (voor het eerst) want ik ga naar mijn zus in België.

    Fijne dagen alvast ! :)

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*