Wie schrijft hier & contact

Annemieke_site2014 copy

Annemieke Dubbeldeman

33

Food-Minded Female & groene foodie

Inwoner van Leiden. Ik ben freelance culinair schrijver en heb daarnaast ook nog parttime een kantoorbaan. Een perfectionist-chaoot, een duizend gedachten per minuut-twijfelaar en een vaak ook rustige en beheerste gedrevenheid; dat ben ik.

Overgrootvader was chocolatier, zijn vrouw -mijn overgrootmoeder- runde een snoepwinkel. Hun zoon, mijn opa was ook samen met mijn oma dagelijks in de keuken te vinden. Italiaanse familie van de andere kant zijn pasta- en ijsmakers. Ouders hebben een overcomplete keuken en mijn vrienden houden erg van eten.

Ik ben ook culiredacteur bij Vegatopia.com en schreef een tijdje voor Food Lifestyle Blog Smaak.blogo.nl. Ik schrijf ook nog weleens over eten met baby, dreumes en peuter op Baby & Dreumes Eetfestijn. Verder ben ik huiscolumnist bij Puur Gezond en was vaste receptschrijver voor Koken.com. In maart 2015 verschijnt Vegatopia – Het kookboek waarvoor ik recepten en teksten schreef en de foodstyling, styling en fotografie deed. Bekijk hier mijn portfolio.

De recepten en foto’s zijn mijn creatief eigendom en mogen niet worden overgenomen. Ben je geïnteresseerd in recept, tekst of beeld, (bestaand of nieuw te maken) dan zie ik je graag in mijn mailbox. (contact @ annemieke.net minus de spaties)

11 reacties

 1. Nice to meet you!
  Je gaat in mijn rss :)

 2. Leuke intro!

 3. Erg leuke site
  leerrijke tekst
  Miss eens wat ideetjes uitwisselen?
  vele groetjes

  glenn van gerwen
  Chef op bestelling

 4. Bedankt Gleen. Waarover wilde je gedachten uitwisselen? Of ideeen?

 5. Annemieke: begreep ik ergens dat je graag kweeperen wilt? Ik heb er nog, woon in Leiden.

 6. Dag Ria, ik heb momenteel nog een kilo liggen van een andere Leidenaar! Ze zijn niet makkelijk te bewaren he?

 7. jeannette nijhuis

  hallo rozemarijn
  ik kwam terecht op je blog en vond een berichtje van vorig jaar januari, al even geleden dus, over orzo fosfata a legna. ik ben hier erg nieuwsgierig naar en wil dit graag proberen.
  waar kun je dit kopen?
  je schrijft in delicatessenwinkels, is dit in veel delicatessenwinkels te koop? of is het echt iets exclusiefs?
  kun je het eventueel ook bestellen?
  ik hoor graag wat van je
  groetjes jeannette

 8. Dag Annemieke,
  Mooie website heb je. Wij zijn er net een begonnen. Bekijk ‘m eens. Gaat bij ons meer om nieuws dan recepten maar we zijn overal in geinteresseerd als het om eten gaat.
  groet, Richard en Monique

 9. Hi Annemieke, Super inspirerende site met een persoonlijke touch ;) Ik woon in China en ik zou je graag verse Chinese thee willen leveren voor review of voor een winactie. Ik hoor graag of je er wat van vind. Groetjes,

 10. Hoi Annemieke, ik heb je site zojuist bij toeval gevonden. Ik was op zoek naar recept ideeën voor tuinkers, citroen en suiker en stuitte toen op een post van jou. Ik ben gelijk blijven hangen op je leuke site! Leuk om de verhalen mbt Leiden te lezen, ik kom namelijk ook uit Leiden. Ik ga je zeker volgen en ben benieuwd naar je boek die dit jaar volgt! Sinds afgelopen mei ben ik met veel enthousiasme in de foodblogwereld beland. Misschien vind je het leuk een kijkje te nemen op mijn site KeukenAtelier, of via Facebook of instagram. Groetjes, Louise
  Oh, en het beschuitje met tuinkers, suiker en citroen ga ik binnenkort proberen…..

 11. Bij deze heerlijke site ontdekt, ga ik op mijn gemak eens doorspitten. Ik woon in Frankrijk en mis de Nederlandse weekbladen, maar dit maakt veel goed.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*