Wilde perziken

wilde perzik

Uit een verwilderd boomgaardje of een lab? Dat zijn twee beelden die wat romantiek betreft mijlenver uiteen liggen.

Wilde perziken komen oorspronkelijk uit China, maar worden nu op verschillende continenten gekweekt. Deze mevrouw schrijft dat een stel Italianen hebben gerommeld tot de wilde perzik geperfectioneerd was. Weer ergens anders las ik dat de platte wilde perzik de oncharmante versie van haar zusje de ronde perzik is. Daar protesteer ik tegen. Deze platte variant is enorm charmant en knuffelbaar! Daarnaast is ze heel zacht en lekker van smaak (alleen maar zoet, niet zuur) en supermakkelijk van schil te ontdoen: snijd met schil in 4 parten en trek dan het velletje eraf. Ze gaan snel schimmelen, dus koop er niet teveel en was en droog ze alvorens in de fruitschaal te leggen. Heel erg lekker in mijn favoriete yoghurt*!

* biologische framboos-vlierbesyoghurt

Hier vind je nog veel meer leuke recepten; kijk lekker op m’n site rond en ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter liet. Maar niks moet! :)

7 reacties

 1. Echt grappig dat ze zich in de Elsevier daar ook mee bezig houden! Toevallig :D

 2. Het is nu het seizoen ervoor!

 3. beste mensen,

  Ook ik at in 2007 die ‘wilde’ perzik en vond hem verrukkelijk. Graag zou ik hem in mijn tuin hebben, maar ik weet het ras niet. Wie kan me aan de naam helpen? Waarvoor alvast dank.

  Groet,
  Jannequin

 4. Een kennis zegt dat je moet googlen op “Prunus persica compressa” of Prunus Delbard. Maar hij zegt ook dat de kans erg klein is dat het hier zal kunnen groeien.

 5. Wilde perzikjes komen veel voor in Italië bij wijngaarden. Bij mijn huis in Italië heb ik een paar bomen staan en tijdens de zomer eet ik me er helemaal suf van. Italiaanse vrouwen plukken ze om ze in te maken voor de kerst. Want deze perzik is een heel geliefd toetje tijdens het kerstdiner.ook wij eten ze nu met kerst als toetje!

 6. Vandaag ontving ik EEN PLATTEPERZIKboom(pje) wat ik online besteld heb !!!!!!!!!!!!!!! Nu ben vanaf dit moment “in blijde verwachting”. Natuurlijk weet ik dat ik dit jaar geen vruchten meer zal kunnen verwachten, want de bloeitijd voor een perzik is voorbij, maar ik hoop op een blije geboorte in mei of juni volgend jaar !!!!

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*