Winactie Spritz

Sprits, spriets, sjpriets? Mijn half-Italiaanse neef bleef hardnekkig ‘sprits’ zeggen, waardoor ik ging denken dat ik al jarenlang voor lul liep met mijn ‘sssprietz’. Mijn oom, een Venetiaan (dus die kan het weten), bracht het verlossende woord in mijn voordeel.

In elk geval verpoosde er ineens een PR dame van Aperol in mijn mailbox. Of ik zin had in een Spritz? “Maar natuurlijk!”, riep ik tegen mijn beeldscherm. Ik keeg naar mijn schoot en zag daar een borstslurper (beter bekend als mijn baby) met een gewetensuitlokkende blik naar me kijken. Onee, nog even matig met alcohol.
“Ach ja”, mompelde ik, “ik geef de Spritz wel aan mijn lieve lezers”.

Met liefde hoor!

Hoe gaan we dat aanpakken?

Als je kans wil maken om een tasje met DIY Spritz spullen thuis gestuurd te krijgen, dan laat je een reactie hieronder achter. Een RT via Twitter of deel via Facebook levert een extra kans op. Zet er dan nog een extra reactie onder.

Omdat de zomer niet nog eeuwen duurt, duurt de winactie maar een week. Volgende week laat ik een onbekende via Twitter een nummer roepen. Reageren kan tot en met 24 augustus.

En laten we wat afspreken: van de winnaar krijg ik een recept met de aperol (ijs, cake, tiramisù, verzin het maar) en/of de prosecco en dat plaats ik op mijn site. En voor diegenen bij wie het zweet tussen de tenen gaat staan bij de gedachte een eigen recept te moeten verzinnen, heb ik een oplossing: dan wil ik een foto van je met een Spritz. Die plaats ik dan ook hier.

31 reacties

 1. Joehoe in het kwadraat! Natuurlijk mag je de Aperol-mevrouw ook even verwijzen naar Vegatopia;).

 2. Ja! Die wil ik! Sinds ik deze week Sprits-Aperol ijsje bij Veneziaat in Utrecht ben ik helemaal om. Ik zou het recept graag delen. Ware het niet dat ik dat nog niet heb weten te ontfutselen. Met zo’n pakket kan ik natuurlijk wel een poging doen het ijs te evenaren!

 3. Mijn collega droomt er zelfs van, heeft een afbeelding van Spritz Aperol naast haar pc hangen, dus zo’n pakket voor haar winnen zou ik erg leuk vinden!!!

 4. Jumjum! Niks lekkerder dan dat :)

 5. Jaja! Mijn collega maakte me nieuwsgierig… Nu ben ik helemaal benieuwd! :-)

 6. Mi fai un Spritz ho detto io al barista … con Aperol? Ma certo!

 7. Oh! Lekker! Spannend!
  Vorig jaar Spritz Aperol leren kennen door een vriendje die het had gedronken in Italië en het meteen zijn lijfdrankje had gemaakt :) Het lijkt me reuze om samen met hem van het verrassingspakket te genieten en al drinkend steeds ambitieuzere recepten te verzinnen!
  Iedereen veel plezier en succes met de actie!

 8. Spritz? Ah, ik voel koele waterdruppels langs mijn plakkerige nekharen omlaag gaan; frisse, azuurblauwe stroompjes over mijn buik, uitmondend in een ijswaterbeekje in mijn navel! Cool!

 9. Joehoe meldt!!!! En ik zal ook RT’en!

 10. jaaaaaaaaaa, net ontdekt, en o, wat lekker!

 11. Spritz is véél lekkerder dan sprits. En omdat Spritz behalve cool ook gewoon koel is, is daar dezer dagen extra behoefte aan, zelfs als men een vriezer vol margaritaijs heeft om uit te putten. Kortom: deze ijsmaker doet ook een gooi. Leve RozeMarijn! Leve Aperol!

 12. Nooit gedronken maar ik wil het graag een keer proberen!

 13. Adèle Peetoom-Hogenkamp

  Dat lijkt mij nou eens leuk om te winnen want vaak zien staan maar nog nooit geproeft.

 14. Al een tijdje benieuwd, dus dat pakket wil ik wel graag winnen.

 15. En een extra reactie omdat ik je bericht geretweet heb

 16. Hoera, ik mag nóg een keer omdat ik geherkwetterd heb. Dat laat ik me niet ontgaan, want van Aperol Spritz word ik echt reuze hebberig. o/

 17. Ma certo! In risposta alla tua richiesta per un’altra reazione … eccola!
  Spritz con Aperol … buonissimo!

 18. Joehoe, ik heb het net op Facebook gedeeld.

 19. Jaaa, ik, ik ik! Lekker hoor.

 20. ik ga vast (voor het geval dat ;) een recept bedenken!

 21. En natuurlijk een RT!

 22. Zo. Gedeeld op Facebook en een extra reactie! :-)

 23. En nog een keer voor het delen via Twitter!

 24. Ik heb het voor het eerst een Spritz op een terras in Venetië gedronken en was meteen verkocht. Iedere keer als ik het drink denk ik meteen aan “het goede leven”!

 25. En nog een Twitter Spritz!

 26. Wouh dit is echt geweldig!
  Ik lees altijd met veel liefde je fantastische blogs, recepten, verhalen en tja, gewoon de liefde voor koken die ik ook elke dag in mijn lichaam voel kloppen:)
  Nu vind ik het ook erg leuk om recepten zelf te bedenken, maar om eerlijk te zijn zou ik niet weten hoe een Spritz smaakt. Wat dat betreft dus een pure amateur, maar niettemin een liefhebber voor nieuwe smaken en ontdekkingen! Ik beloof je dan ook zeker een leuk recept (misschien zelfs heel verrassend door mijn niet ontwikkelde smaak wat betreft Spritz)
  Cheers!
  Groetjes Laura

 27. Daar is ze dan! Ik doe graaaaaaaag mee

 28. Aan sprits drinken begin ik niet, het klinkt me teveel naar spiritus. Spritz daarentegen: graag!

 29. Krijg nou de Spritz! Bovenaan een reactie gegeven, geretweet en dan vergeet ik dat laatste hier te melden. Bij deze dus

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*