Witte-aspergetaart met feta en bieslook(bloemen)

witte-aspergetaart_site

Snel! Je kunt nog net de laatste asperges te pakken krijgen. Officieel sloot het aspergeseizoen twee dagen geleden al, maar natuurlijk zijn er nog wel wat asperges te krijgen. Onderstaand taart moet je echt maken met die allerlaatste schatjes. Daarna zwaaien we ze weer uit.

Witte-aspergetaart met feta en bieslook

voor 4 personen

500 g witte asperges
6 plakjes bladerdeeg
200 g feta
eidooiers van 3 gekookte eieren
40 g roomboter
1 ei, geklutst
1 flinke el verse bieslook
Zout, peper
Rasp van 1 sinaasappel
eventueel bieslookbloemen ter garnering
ovenschaal (ongeveer 20×25 cm)

Verwarm de oven voor op 220 graden en vet de ovenschaal in met roomboter.Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, leg ze op elkaar en rol ze uit tot een lap die de bodem en randen van de ovenschaal bedekt.

Vet een ovenschaal royaal met boter in en bekleed met het bladerdeeg. Prik er met een vork wat gaten in en bak in 15 minuten lichtbruin. Tussendoor kun je ook af en toe met een vork in het deeg prikken, zodat het wat inzakt.

Snijd de onderkanten van de asperges en schil ze goed, zodat je later niet op draden hoeft te kauwen. Stoom ze in een stoommandje boven een pan beetgaar en laat ze daarna even op  een theedoek uitdampen.

Kook drie eieren, haal de dooiers eruit en prak ze met de roomboter.

Klop het hele ei los met de sinaasappelrasp en bieslook en breng op smaak met zout en peper. Roer het eidooierbotermengsel erdoor.

Leg de asperges naast elkaar op de bladerdeegbodem, als het goed is heb je dan één laag. Giet het eimengsel erop. Verkruimel de feta erover.

Bak de taart in ongeveer 15 minuten gaar en bruin. Steek er nog wat bieslookbloemen in, als je die toevallig hebt staan.

één reactie

  1. Ziet er HEEEEERLIJK uit, die moet ik ook eens proberen!

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*