Recept kokosmakronen/zelf kokosmakronen maken

Mijn moeder nam van de week kokosmakronen mee. Dat is zoiets wat ik zelf nooit koop. Weliswaar smaakte het goed. P. vertelde dat hij vroeger altijd kokosmakronen maakte met zijn moeder. Het kookboek zou op die pagina open moeten vallen. Hij paste de verhoudingen aan en maakte superfijne makronen die een tikje minder zoet zijn dan die je in de winkel koopt.  Zelf kokosmakronen maken. Waarschijnlijk iets wat je als kind weleens deed. Het is dan ook heel makkelijk, snel klaar en lekker.

Recept kokosmakronen voor 8 koeken

160 g gemalen kokos
210 g (halfwitte) kristalsuiker
70 g bloem
4 eiwitten
vanillesuiker of aroma

Klop de eiwitten op met de suiker, het hoeft niet helemaal stijf. Meng de bloem met de kokos en roer het voorzichtig door het eiwitmengsel. Voeg nog een drupje vanille-extract of een lepeltje vanillesuiker toe.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak 8 hoopjes van het beslag. Ze zakken nu vanzelf uit tot een koekvorm. Zo niet, druk ze dan een beetje plat met een lepel. Bak de makronen goudbruin in 20 minuten op 190 graden.

7 reacties

  1. mmmm
    kan ie dat ook een keer hier komen doen?

  2. O, maar die gaan wij ook proberen, wat een goed recept! Mjam. Zijn kokosmakronen niet die koekjes met dat eetpapier aan de onderkant?:

  3. Ja. Maar dat papiertje is vrij nonfunctioneel, dus die laten we achterwege.

  4. Een eenvoudig receptje, hier hou ik wel van.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*