Zondag Decadentiedag

sorellaAfgelopen zondag was met een relatiekaart (voor reden perskaart, zie hier) op het Italië Evenement. Veel witte punttentjes met in elk iets wat met Italië te maken had, sierden het landgoed van Kasteel de Haar.

We dronken espresso en een Aperolmixje, aten een puntje pizza en proefden allerlei zoetigheden. Ik heb er ook een boek gekocht, van een kunstenaar die mij erg aanspreekt, Selwyn Senatori. Hij maakt vrolijke platen die met vrouwen en eten te maken hebben.

Het was fijn weer wat sfeer op te snuiven en me te laten inspireren, maar heel veel nieuwe dingen heb ik niet gezien. Wel ben ik erg blij met een nieuw likeurtje van citroen, mandarijn en sinaasappel, Agrumio, die een gezellig plekje in mijn koelkast krijgt. Ik ga er limoen-ijsblokjes voor maken!

De decadentie hield niet op toen we eenmaal terug naar huis gingen. Ellen, mia mama, begon toen te fantaseren wat we thuis allemaal konden maken. En zo geschiedde; provolone met een pittige vijgenchutney (gigantisch lekker, te koop bij Pomino, ik fiets er morgen direct heen!), ligurische olijfjes met knoflook en een bordje rucola met gorgonzola, grana padano aangemaakt met een lekkere olijfolie en balsamico. Mijn zusje (foto) riep halverwege haar bordje ontsteld uit dat er geen pijnboompitjes over zaten en rende naar de keuken om die alsnog even te roosteren. We keken de pacci’s (zo noemen we de Italiaanse deal or no deal) en dronken er prosecco bij. ’s Avonds kwam ik lichtelijk aangeschoten weer thuis en stalde blij mijn verworvenheden uit.

één reactie

  1. Je kijkt wel geweldig boos :-)

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*