Bloemkooltabouleh uit I ♥ groente

Gisteren plaatste ik een recensie van I ♥ groente van Janneke Vreugdenhil en vandaag een recept uit dit leuke boek.

tabouleh

Bloemkooltabouleh

Als je bloemkool fijnmaalt in de keukenmachine krijg je fijne witte korreltjes die veel weg hebben van couscous. Daar kun je vervolgens een tabouleh van maken, een salade die in het Midden-Oosten meestal van bulgur (gebroken tarwe) wordt gemaakt, en in Zuid-Frankrijk van couscous. Deze bloem-kooltabouleh is licht en fris en ziet er feestelijk uit, dankzij de groene kruiden en robijnen granaatappelzaden.

Voor 2 personen:

¼ bloemkool
½ bosje bladpeterselie, fijngehakt
½ bosje koriander, fijngehakt
10 muntblaadjes, fijngehakt
2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
sap van 1 citroen
3 el olijfolie
zaden uit ½-1 granaatappel
2 el pompoenpitten

Verwijder de harde stronk van de bloemkool en maal de rest in de keukenmachine tot fijne korreltjes. Meng in een kom de gemalen bloemkool, groene kruiden, lente-ui en maak de salade op smaak met zout, zwarte peper, olijfolie en flink wat citroensap. Hussel de granaatappelzaden erdoor en geef de smaken minimaal een half uur om in te trekken. Rooster vlak voor het serveren de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te poffen. Strooi ze over de tabouleh.

i-love-groenteJanneke Vreugdenhil
I ♥ groente (I love groente)
Uitgeverij Nieuw Amsterdam

160 pagina’s paperback
ISBN 9789046815946
€ 19,95

2 reacties

  1. Dat moet ik uitproberen! *doe meer met bloemkool*

  2. Lijkt me heerlijk maar nog smakelijker met geroosterde pompoenpitten die ik – net als pijnboompitten – rauw een beetje naar stopverf vind smaken. Geroosterd zijn zo zoveel maal lekkerder.

Laat een reactie aan Elisabeth J achter Annuleer reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*