Mango-passievruchtsmoothie

Wat fijn. Het is weer lente! Mijn seizoen. Niet alleen ben ik zelf een lentekind (op tweede paasdag word ik 32), maar ook mijn beide heren zijn geboren in dit prikkelende seizoen. Ik heb ineens heel veel zin in smoothies en heb ook al bedacht wat ik dit jaar met de moestuin wil. Oost-Indische kers, borlottibonen, verschillende soorten sla en aalbessen.
Maar eerst moet ik eens bedenken wat ik mijn verjaardagsvisite eigenlijk wil serveren. Deze gevulde chocolade-eieren in elk geval, in plaats van taart.

Mango-passievruchtsmoothie

voor 3 glazen

1 grote mango
sap van 4 kleine paarse passievruchten of 2 gele passievruchten
200 ml kokosmelk
100 ml yoghurt

Schil de mango en snijd ‘m in stukjes. Vang het pulp van de passievrucht op met een zeef met een kom eronder. Schraap met een lepel door de pitten en tik met de zeef tegen de kom, zodat het passievruchtsap vrij komt en opgevangen wordt.

Doe de mango, het passievruchtsap, de kokosmelk en de yoghurt in de blender en maal tot de mango fijn is. Klaar is de smoothie. Of noem je dit nou een shake? Enfin, mocht je ‘m te dik vinden, dan kun je nog wat water of yoghurt toevoegen.

2 reacties

  1. Dit is een combinatie die ik nog niet ken. Ga ik zekers een keer proberen!

  2. Lijkt mij inderdaad ook een lekker sapje, ik hou van kokos en mango!
    Het is ondertussen wel lente, maar de lekkere temperatuur laat nog even op zich wachten helaas.
    Fijne verjaardag alvast gewenst!

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*