Recepten met vlierbloesem

Ik vond me met 32 jaar eigenlijk nog best heel jong. Tot ik deze week een gekleurde franjerige bandeau zag liggen en vooral mezelf er heel erg niet in.
Vanwege het uitblijvende strandweer natuurlijk! Niet omdat ik mezelf er gewoon echt echt echt niet in moet hijsen.

Maar dat geeft natuurijk niks; ik doe gewoon andere lichtzomerse dertigersdingen, zoals flaneren door Leidse straten met mijn dreumes op de rug en kleuter aan de hand. En natuurlijk bracht ik een tasje mee voor vlierbloesems, want die kunnen nu geplukt worden en de vlieren blijken nog steeds werkelijk overal te staan.

Vorig jaar ging ik een beetje los met de bloesems met onder andere vlierbloesemtempura en een aardbei-vlierbloesemshake. Ook dit jaar gaat het lekker. In de koelkast staat een bakje melk met bloesems om vlierbloesemijs mee te maken en op de plank twee flessen met bloesems onder water met limoen voor vlierbloesemsiroop. Ernaast een pan met bloesems in suikerwater met limoentjes en appelazijn voor vlierbloesem ‘champagne’. En naast me liggen vlierbloesemtruffels. Morgen het recept!

vlierbloesemtruffels2

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*