Frambozensorbet

De frambozenstruik is er bijna klaar mee voor dit jaar en de braam ernaast is nog maar net begonnen. Ik vind frambozen vele malen lekkerder dan bramen, maar omdat onze tuin ook van educatieve waarde is voor de heertjes vervangen we de bramenstruik toch niet. Ik zwaai de laatste frambozen van dit jaar uit met fluweelzacht sorbetijs.

Frambozensorbet

Voor ongeveer 300 ml sorbetijs

275 g frambozen
100 ml water
120 g suiker

Pureer de frambozen. Zeef de puree met een roerzeef of fijne zeef tot een pitloze moes. Je hebt nu ongeveer 200 g moes. Vul dit aan met 100 ml water tot 300 ml vocht. Giet het in een pan en doe er ook de suiker bij. Breng aan de kook en laat het een paar minuten doorkoken. Giet over in een bakje als het afgekoeld is.

Als het ijsmengsel goed koud is, kun je het in de ijsmachine tot sorbetijs draaien. Heb je geen ijsmachine, giet het mengsel dan in een platte doos en zet het in de vriezer. Druk elk half uur de ijskristallen kapot.

Ik had heerlijk zacht, maar stevig sorbetijs. Of het zonder ijsmachine ook zo mooi van structuur wordt, weet ik eerlijk gezegd niet. Als je dit wil proberen, zorg dan dat je het sorbetmengsel in een lage vriezerdoos giet en duik elk half uur de vriezer in om de ijskristallen kapot te maken en het ijs even door te roeren.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: