Hartige taart met snijbiet, knoflookhangop en arganolie

Gisteren schreef ik over arganolie. Vandaag geef ik een recept met deze leuke olie.

Hartige taart met snijbiet, knoflookhangop en arganolie

200 g bloem
2 tl bakpoeder
100 g roomboter
1 ei
1 tl zout

1 pond champignons
600 g snijbiet, zilverstelen of mangold, fijngesneden
2 eieren
2 el slagroom
2 el tomatenpuree
100 g feta, verkruimeld
1 bosui, fijngesneden
peper, zout

100 ml yoghurt
1 teen knoflook
snufje zout

arganolie
lage bakvorm van ong. 26 cm doorsnede

Giet de yoghurt in een kaasdoek of schone theedoek. Laat een uurtje uitlekken. Of langer, mocht je een dikkere hangop willen. Roer de teen knoflook erdoor en een snufje zout. Zet in de koelkast tot gebruik.

Het deeg: meng de bloem, het bakpoeder en ’t zout. Kneed er de roomboter en het ei door tot een soepel deeg. Pak het deeg in plasticfolie in en leg een half uurtje in de koelkast.

Was de champignons, snij ze in plakken en bak ze op hoog vuur tot al het vocht verdampt is en ze een bruin kleurtje krijgen. Voeg dan de snijbiet toe en roer om tot deze geslonken is.

Klop de eieren los met de slagroom en de tomatenpuree. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schep de champignons en snijbiet erbij.

Vet de bakvorm in met boter of olie. Rol of druk het deeg uit en bekleed de bodem en randen van de bakvorm ermee.
Stort de vulling erop. Strooi de feta en bosui erover en bak de taart in ongeveer 30-45 minuten gaar.

Snij punten en giet er wat arganolie over en schep er een lepel knoflookhangop naast.

één reactie

  1. Dit is zeker het proberen waard

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*