Een gezondere avondvierdaagse + winactie

Aha! Dus Susan van Smulpaapje dacht wel dat ik een gezonde snoepketting kon maken. Ze daagde me althans op Smulpaapje uit in verband met een samenwerkingsverband tussen enkele bedrijven die een gezondere avondvierdaagse promoten. Denk: gewoon lekker kraanwater en wat anders dan het eeuwige snoep.

Nou Susan, dan ken jij mijn knutsel-skills zeker nog niet? Zodra mijn kinderen beginnen over kleien heb ik al op voorhand een driedubbele espresso nodig. Ik weet nog hoe ik twee jaar geleden dapper aan een kartonnen Sinterklaashuis begon en eindigde met een ruïne.

Enfin, voor het goede doel wil ik natuurlijk best even aan de slag. Van de week kreeg ik al een persbericht betreffende dit onderwerp onder ogen: de helft van de ouders vindt dat er tijdens de avondvierdaagse te veel snoep wordt uitgedeeld. Van die helft voelt ook nog eens de helft sociale druk om snoep mee te geven. Hoe zit dat? Waar komt dat ambivalente gedrag vandaan? Zou het hetzelfde zijn als op een verjaardag niet een taartje te willen weigeren, omdat het zo ongezellig/onbeleefd staat? Dat jouw kind wordt uitgelachen omdat hij op een komkommer staat te knagen, terwijl de rest spekkies naar binnen propt? Ik vrees van wel. Zullen we de sociale norm dat snoep bij een alledaags eetpatroon en bij werkelijke elke feestelijke gebeurtenis hoort (verjaardag, traktatie, na school, om het weekend in de luiden, diploma gehaald, nog een diploma gehaald, gewoon omdat elke dag een feestje is enzovoorts) eens doorbreken?

gezondere_avondvierdaagse

Ik dook de keuken in. Helemaal in mijn eentje, zodat het een verrassing zou zijn voor de kinderen als ze uit school zouden komen. Een graskaas-tomaatjesketting, dat moest ‘m worden. Blokjes kaas en cherrytomaatjes doorboren, da’s toch geen hogere wiskunde? Nou… wel dus. Mijn blokjes braken. En de tomatenzaadjes spoten op mijn witte shirt. Maar hee, die kinderen in dit filmpje spelen wel een beetje vals hoor, die rijgen een hele komkommer aan een draad! Die hadden vast goede aanwijzingen gekregen van Susan.
Eenmaal thuisgekomen dook de oudste op wat er nog over was van die ene ketting. Kennelijk smaakte het wel.
Een tip voor de avondvierdaagse-ouders: stop al het gezonde lekkers maar gewoon in een vakjesbakje.

Winactie

Ouders, opa’s en oma’s en ooms die wel graag freubelen, maken kans op een pakketje (vega) dat Albert Heijn aan je opstuurt, om zelf een gezonde ‘snoep’ketting mee te maken. Vertel me wat jij voor een ketting zou maken voor een feestje of de avondvierdaagse en maak kans! Laat je reactie het liefst op Facebook achter en als je geen account hebt, dan hieronder. Meedoen kan t/m 6 juni 2016.

p.s. Morgen kun je zien wat mijn collega Kelly gaat maken en gisteren maakte Hazel van Cookie Cottage een hele bonte ketting.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*