Verwennen

Ik ben niet zo dol op kledingwinkels. Want in die winkels zijn mensen. Verkopers bedoel ik. Het maakt niet uit wat je aantrekt, het staat altijd goed. Dat vind jij zelf niet, dat vinden zij. Of een item ‘lekker loose’ of ‘mag best een beetje strak’ zitten, hangt geloof ik in veel gevallen af met welke maat je het pashokje uit komt.

Hoe het ook zij, het is allemaal de schuld van een BH-winkel. Ik liep er eens binnen en had de pech dat het personeel net een klantbenaderingscursus achter de rug had. Dus hoppa, daar zat een verkoopster in mijn nek. Met een jubelend, hoog stemmetje zei ze: “Zo, je gaat jezelf eens lekker verwennen zeker?”
Ik keek nog even om me heen of ik niet per ongeluk in een hele andere winkel was beland, maar nee.

Ik moest er even aan terugdenken toen ik laatst weer zo’n ‘verwen jezelf’ reclame zag. Met zo’n slogan krijg je kennelijk hordes consumenten aan de meest smerige toetjes. In het verlengde van het ‘jezelf willen verwennen’ ligt ook het ‘zo, dat heb je wel verdiend’. In veel gevallen: ‘zo, dat heb ik wel verdiend’. Ik moet zelf ook wel vechten tegen dat stemmetje. Ik vind een glas wijn in de avond zo lekker, dat ik op dinsdagavond al aan het bedenken ben waarom ik bij wijze van uitzondering de fles nu al mag openen in plaats van pas vrijdag. Helaas voor mij houd ik niet van smoesjes en blijft die fles dicht.

Bij mij op kantoor hebben we van het omgekeerde last. Daar willen we onszelf juist liever niet te veel verwennen. Daarom dumpt iedereen alle verleidingen die ze liever niet thuis willen hebben op de kast met kantoorbenodigdheden. Training gegeven, suikerpinda’s over? Hup op de kast. Relatiegeschenk, van die suikerhartjes? Naast de suikerpinda’s. Koekjes, Merci, Engelse drop.
Mijn collega stond laatst vertwijfeld voor de kast, die inmiddels bijna omver kukelde van de suikers. “Jongens, ik kan dit niet langer zo hoor, ik kan de verleiding niet weerstaan!”

Ik ga haar helpen. Morgen flikker ik wat komkommers op een plateau, loop ik onze kantoortuin in en roep ik: “Zo, we gaan onszelf eens lekker verwennen!”

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*