Beschuitje suiker, tuinkers & citroen

Vertel eens, zo’n beschuitje met roomboter, basterdsuiker, tuinkers erop en citroensap erover, is dat nu een verzinsel van mijn moeder of was dat gewoon erg hip in de jaren tachtig? Van het kaliber Allerhande classic, je kent ze wel. Wij aten zo’n beschuitje enkele keren per jaar namelijk. En nog steeds!

Ik heb eigenlijk geen herinneringen aan speciale snoep- of snackdingen die we vroeger hadden, maar dit leuke beschuitje, ja dat heeft een permanente indruk achtergelaten. Van ’t weekend maakte ik ‘m weer eens.

6 reacties

  1. Geen herkenning, maar het klinkt onwijs lekker!
    Hier staan weer een paar grote bakken tuinkers te kiemen, dus ik zal komend weekend eens proberen!

  2. Daar heb ik nu echt nog nooit ban gehoord. Maar ja, hier in België eten we eigenlijk alleen beschuit als we ziek zijn… Echt waar hoor, omdat het makkelijk verteert ofzo.

  3. Hee ja, dat aten wij ook! Maar dan met gewone witte kristalsuiker, en zonder citroensap. Goed idee om weer eens te maken :-)

  4. Ik ken het van een vriend (zijn moeder) uit Wageningen. Maar zij komt uit Groningen, geloof ik. Lekker is het wel!

  5. ha, dat eten wij nog steeds zo, althans met kristalsuiker en citroensap. net als in de jaren 80 thuis inderdaad.

    op school hadden de meisjes ook tuinkers laten groeien en dat hadden ze op een boterham met kaas opgegeten, want ‘dat was het enige waarbij het lekker was zei juf’. daar had ik nou weer nooit van gehoord.

  6. Ja hoor! Ik ben al erg oud, maar dit heb ik heel vaak gegeten. Kristalsuiker – citroensap over tuinkers. Ik kom uit Amsterdam. Ook op wit broodje met smeerkaas is het heerlijk.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*