Buffelmozzarella in Rome

Zes jaar geleden begon de ellende. Ik at geweldige buffelmozzarella in de Joodse wijk van Rome en kon sindsdien aan niks anders meer denken. Nou ja, elke keer dat ik in Nederland mozzarella at, in elk geval. Geen enkele kon die ene Romeinse evenaren.
Het was een van de redenen om maar van een terugkeer naar Rome te blijven dromen.
En daar was het moment. We gingen naar dezelfde tent als zes jaar geleden: Da Giggeto. De kaart was nog exact hetzelfde; dat is natuurlijk wel een beetje eng. Maar goed, de buffelmozzarella kon ik er weer eten, dus dat was fijn.

En die was weer heerlijk! Mijn tafelgenote maakte nog een filmpje van hoe ik de buffelmozzarella ging proeven, maar die is behoorlijk suf geworden, want zo camerageniek ben ik niet.
Wel jammer van die paar lullige blaadjes sla naast de mozzarella. Dan nog liever een tomaat en een blaadje basilicum.

We namen ook gefrituurde buffelmozzarella. Best een leuke snack, maar vooral erg zonde van de mozzarella, want de smaak gaat door het vet volledig verloren.

buffelmozzarella_dagiggetto

We hadden de smaak van de buffelmozzarella te pakken en toen we zagen dat Eataly  (later meer over dit vier verdiepingen tellende culipaleis) een mozzarellabar had, vielen we bijna flauw.

We namen plaats aan een tafeltje in de mozzarellabar en bestelden een bordje met mozzarella, primo sale en caciotta. Wow. WOW. Die mozzarella! Nog lekkerder dan in de Joodse wijk. Niet te filmen lekker. Belachelijk. Hoe kan ik nu nog de komende jaren in Nederland genieten van de doorsnee sloeber-mozzarella die hier te krijgen is?

buffelmozzarella_annemieke_eataly_romeWeten jullie nog? De Nederlandse buffelmozzarella? Die was erg lekker van smaak, maar wat stevig. De mozzarella’s bij Da Giggetto en Eataly waren ook zo! Dat is dus de structuur van heel verse mozzarella. Die in Eataly worden dagvers gemaakt van buffelmelk van Roberto Battaglia. Even googlen leert dat hij een moedige buffelboer is, die zijn bedrijf uit de handen van de maffia heeft weten te redden. Van zijn melk worden in elk geval heerlijke mozzarella’s gemaakt. Mocht je naar Rome gaan, dan moet je absoluut even langs Eataly.
Wij waren zo’n fan, dat we zes bollen in een hele grote zak vol vocht, met drie plastic tassen erom gebonden, meenamen voor thuis. We hadden al met een vooruitziende blik een koelkastje bij ons gestoken en dus wiebelden de zes bollen in het bagageruim van vlucht KL 1608 terug naar Nederland.

buffelmozzarella_eataly_rome mozzarella_robertobattaglia

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*