Een Braziliaans (ijs)frisje

Ik schaam me een beetje.

Eind vorige zomer zag ik een nieuw ijstentje in Leiden. Vette gele letters en een lachende vogel op de pui. Omdat het destijds niet echt lekker weer was, stelde ik een bezoekje uit tot betere tijden. Die kwamen niet.
Toen ik in de winter zag dat Roberto’s (want zo heet het) stamppotten was gaan verkopen, vond ik het zaakje ineens wat raar. Natuurlijk ligt dat aan mij en niet aan de ijstent. Maar ik vind warme koffie (om maar wat te noemen) leuker dan stamppotten. Maar koffie is natuurlijk overal te koop en kant-en-klare stamppotten niet. Maar ik dwaal af…

Dit seizoen zag ik het ijstentje weer. Ik kon echter de gedachte aan die stamppotten niet uit mijn hoofd zetten en bleef trouw aan de andere ijsadresjes in Leiden. Tot ik op facebook zag dat de Braziliaan een spannende smaak had. Guaraná antarctica. Dat is een Braziliaanse frisdrank. Ik drink liever water dan fris, maar af en toe een suikerrijke bubbel kan ik best waarderen.
Met nieuwe smaken en limited editions kun je mij altijd verleiden, dus hup, daar ging ik. En wat blijkt? Lekker ijs! Bovendien schallen tijdens het bestellen keiharde Braziliaanse muziekjes door de zaak. Ik moest zelfs een beetje schreeuwen om mijn bestelling te doen, maar van Braziliaanse muziek word ik best blij, dus erg vond ik het niet. Naast guaraná nam ik ook mango-papaya. Mijn peuter kreeg een lepeltje smurfenijs (the horror) aangereikt. Gelukkig toonde hij zijn goede smaak en koos hij na het proeven van het blauwe ijs toch twee andere smaken: ananas en mango-yoghurt. Of hij er nog spikkels op wilde? Die vraag heb ik maar beantwoord.

Ik nam nog een blikje van het Braziliaanse fris mee naar huis. Ik weet niet of het de officiële status van een energiedrankje geniet, maar door de guarana zou het wel opwekkend moeten zijn. Het smaakt friszoet, wel lekker, maar ik zou het mijn kind niet geven. ;)

guarana antarctica

 

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*