Espressomilkshake (of de zoveelste variant op ijskoffie)

Toen ik een iets snellere variant maakte op mijn standaard recept voor ijskoffie, werd mijn drankje door toevoeging van vanille-ijs niet de zoveelste ijskoffievariant, maar eigenlijk een milkshake.

Hij is direct klaar als je al een portie dubbele espresso met daarin opgelost de suiker en cacao in de vriezer hebt liggen. Ik vind dat echter niet zo handig, want we hebben 1. structureel ruimte tekort in de vriezer en 2. ik loop altijd vijf minuten te klooien om de ijsblokjes uit zo’n zakje te krijgen en vervolgens nog eens vijf minuten om de fliebers plastic eraf te pulken. In het ergste geval lukt dat niet, moet ik de blokjes even onder de kraan houden om het plastic los te weken en houd ik vervolgens geen blokjes over.

Enfin, misschien moet ik eens ijsblokjeszakken kopen van goede kwaliteit.

Espressomilkshake

(1 grote beker)

een dubbele espresso
1 tl suiker
1 tl cacaopoeder
2 bollen vanille-ijs
200 ml volle melk

Los de suiker en de cacao op in de espresso. Voeg het ijs en de melk toe en roer even los met een vork of gebruik een blender.

Als je espresso uit de vriezer neemt, kun je de milkshake meteen drinken en als je vers gezette espresso gebruikt, moet ie nog even in een beker (bv. een KeepCup) in de vriezer koud worden.

Follow my blog with Bloglovin

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*