Frambozenfrisdrank

Heerlijk, zo’n frambozenstruik in de tuin. Slechts één meter breed, een paar takken heeft-ie, maar hij produceert frambozen bij de vleet.
Een beetje jammer van die vervelende meeuw die op een goede nacht besloot om de struik onder te poepen. Vorig jaar gingen ze zo van de struik onze mond in (of op een minitaartje), maar dat kan dit seizoen niet. Ze moeten dus verwerkt worden, onze knalrode schatjes. Eerst goed wassen en dan koken. Ik heb roomijs gemaakt, sorbetijs en frisdrank. De ijsrecepten volgen nog.

Frambozenfrisdrank

voor ongeveer 1/2 liter

200 g frambozen
100 ml water
200 g suiker
water met een bubbel

Pureer de frambozen met de staafmixer. Haal de puree door de roerzeef of een fijne handzeef, om de pitjes uit te zwaaien. Je houdt nu een troebele, gladde puree over. Roer er  100 ml water en de suiker door. Zet op een laag vuur en breng aan de kook. Laat het in enkele minuten iets indikken, terwijl je roert. Laat de siroop afkoelen en giet het in een schoon flesje. Schenk er een gelijk deel aan koolzuurhoudend water op. Of meer, als je het iets minder zoet wilt hebben. Ik doe dit met San Pellegrino, vanwege de lichte bubbel. Bewaar het in de koelkast en drink het binnen enkele dagen op.

één reactie

  1. het valt mij in het algemeen op, dat op deze blog mooie foto’s worden gebruikt! Complimenten.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*