Fris & fruitige Hugo

cocktail_hugo

Waar hij nou ineens zo vandaan komt, weet ik niet, maar ineens is Hugo megapopulair. Op social media zie ik ineens iedereen aan deze cocktail lurken. In Trentino Alto Adige drinken ze dit drankje al langer. Ik zie dat het ook kant-en-klaar in fles te koop is, maar wie vlierbloesemsiroop heeft staan, maakt ‘m natuurlijk zelf!

In Noordoost-Italië wordt men graag gespot met Hugo. De cocktail welteverstaan. Maar ook bij ons is de cocktail ineens reuzehip. En terecht, want de combinatie van vlierbloesem en prosecco is heerlijk fris.

Cocktail Hugo

2 glazen

50-100 ml vlierbloesemsiroop (zelfgemaakt of gekocht, hoeveelheid afhankelijk van hoe zoet je de cocktail wilt hebben en hoe droog je prosecco is), uit de koelkast
400 ml (goed droge) prosecco, uit de koelkast
2 schijfjes citroen of limoen
paar blaadjes munt
optioneel: scheutje licht bubbelwater, zoals San Pellegrino of Spa Henriëtte)

Zet twee grote wijnglazen klaar.

Schenk de vlierbloesemsiroop in de glazen, giet er de prosecco op en eventueel het bubbelwater. Was de citroen, snij er schijfjes af, knijp er licht in, zodat het sap vrij komt in en laat in ze in de glazen zakken.

Kneus ook de muntblaadjes een beetje om de smaak vrij te krijgen en doe ze in de cocktail.

Wil je liever iets anders dan Hugo? Een Jasper bijvoorbeeld? Dan weet Antoinette wel raad.

3 reacties

  1. Lijkt me lekker om te proberen!

  2. Ja, ik ken Hugo ook! Van Taste of Amsterdam dus misschien is ie daarom nu ineens overal. Superlekker drankje inderdaad!

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*