IJskoude kersen-sojashake

Omdat ik vanavond ondanks de hitte toch degelijk wil eten, stond ik eind van de ochtend alvast in de keuken. Het was immers nog niet heet genoeg in huis…
De caponata die ik heb gemaakt, eten we vanavond koud. Of eigenlijk lauw, want ‘op kamertemperatuur’ heeft vandaag een andere dimensie.
We eten er een stukje kruidenbrood bij en een romig smeersel met vijgen.

Omdat ik de keuken uitdreef, maakte ik een lekker koude shake voor mezelf. Een glas melk zo uit het pak doe je me geen plezier mee (alleen in de cappuccino). Sojamelk vind ik echter wel lekker om zo te drinken, zolang het maar wel de gesuikerde variant is. En zo kun je er zelf eens een smaakje aan geven:

Kersen-sojashake

1 handje kersen (een stuk of 15), de pit eruit
120 ml. sojamelk (eentje met suiker en zout)
8 ijsklontjes

Mix de kersen en de sojamelk met 4 van de ijsklontjes in de blender. Drink met de resterende ijsklontjes.

6 reacties

 1. jummie
  Wat is caponata ook alweer?

 2. Dat kun je natuurlijk even opzoeken, maar vooruit ik zal het je vertellen: een Siciliaanse stoofschotel van aubergine, tomaten, knoflook, peterselie, kappertjes. Moet je eens maken, geweldig lekker!

 3. Alleen bij het woord STOOFschotel ben ik al afgehaakt…Dat vind ik altijd heel ingewikkeld klinken!

 4. Totaal niet moeilijk hoor: stukken aubergine bakken in olijfolie.. lang bakken, zodat het al wat zacht wordt. Dan ui en knoflook erbij, afblussen met een lekkere azijn. Tomaten erbij en dat dan een flinke tijd laten pruttelen. Kappertjes, peterselie, misschien nog wat oregano en geschaafde amandelen kunnen ook. Peper en zout.

 5. Hey meissie,
  Ik wilde vooral even zeggen dat ik de foto van de shake heel mooi vind…
  Ik heb gister Cevice gegeten, bij bij mijn oom en tante. Dat eet een vegetarier natuurlijk niet, maar ik vond het zulk heerlijk zomers eten dat ik het toch even wilde vertellen. Er zaten garnalen, surimi en roodbaarsfilet in en de boel was gegaard in limoensap. Hoe cool is dat? Ik blijf het fascinerend vinden dat sommig voedsel ook gaar wordt in marinades.

  Vanavond is het lekker vegetarisch: gevulde aubergines met een broodje erbij.

  x Laura

 6. Hee Annemieke,

  Ik had op aanraden van jou mijn blender weer onder het stof vandaan gehaald en met vanillesojamelk een shake gemaakt van bevroren framboos en blauwe bes.

  Het geheel was een frisse shake in vergelijkbare kleur! Lekker hoor!

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*