Tonic-Ananascocktail

Is het altijd blunderen bij de eerste keer tanken met je nieuwe auto? Of ben ik wellicht wat onhandig?
Het begon goed, ik reed aan de goede kant aan, want had blijkbaar onthouden waar de tankdop zat. Ik had de auto echter te ver naar achter tot stilstand laten komen, waardoor de afstand tussen tankdop en tankslang wat aan de grote kant was. Ik pakte de slang… wacht. Laat ik eerst vertellen dat ik echt wel vaker getankt heb. Ik heb zelfs eerder een auto gehad. Enfin, de slang reikte net niet ver genoeg, maar ik dacht ach, dat lukt misschien net.
Nu was ik vergeten dat er bij de tankingang van de auto nog zo’n extra beschermklepje zit, waar je de tankslang doorheen moet duwen. Dat gebeurde niet, met als resultaat dat de benzine mij terug pakte en de verkeerde kant op spoot, zo over mijn tas en de straat heen.
Het was ook nog zo’n verrekte zelfbedieningspomp, dus moest ik eerst die zes cent afrekenen voordat ik mijn auto naar voren kon zetten en de hele procedure van voor af aan kon beginnen. Al vrij snel sloeg de tank af en ik belde P. verbaasd op dat er in onze auto maar 13 liter benzine kon! Maar hij bleek half vol… Ik kan gewoon niet zo goed tanken.

Note to self: 1/3 ananassap met 2/3 tonic maakt een lekker bittere alcoholvrije cocktail.

Note to self enkele dagen later: tonic kan je beter laten staan als je zwanger bent. Okee, doen we niet meer.

2 reacties

  1. Hihi, heel herkenbaar!

    Op de motor heb ik het een paar keer gehad.
    In de haast had ik de tuit van de slang niet goed in de tank gedaan gedaan en spoot er overal benzine overheen, behalve in de tank.
    Of dat ik stond te dromen en de tank ondertussen al vol was. Waardoor ik met een enorme benzine fontein er weer aan werd herinnerd dat ik aan het tanken was..Mijn pak onder de benzine en lekker ruiken daarna ;) Gelukkig vervliegt het snel..

    Goed idee van de cocktail! suikerrandje, rietje en parasolletje, en je waant je op vakantie!!

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*