Avocado-ijs

Ah, avocado’s. Again. Iemand vroeg me of ik niet bang was voor een avocadoaversie? Ik leef het leven wild, dat weten jullie inmiddels, daarom durf ik best een overdosis avocado tot me te nemen.

Mijn avocado-ijs is lekker romig en friszuur en je kunt er 4 bolletjes uit scheppen. Ik denk dat hier nog wel leuke varianten op te maken zijn. Sinaasappelzest maakt een goede kans. En in de zomer wat limoncello erover.

Avocado-ijs

4 avocado’s (rijp, maar niet overrijp met bruine plekjes)
150 gr. volle kwark (niet stiekem magere kwark nemen, want die is te waterig en bovendien weinig smaakvol)
10 gr. poedersuiker
sap van 1 citroen

Pers de citroen uit en lepel de helften leeg om het ijs in te serveren. Als je alle vier de bolletjes in een citroentje wil stoppen, moet je nog een citroen uitpersen. Het sap kun je in de koelkast enkele dagen bewaren en bijvoorbeeld in een dressing gebruiken of over een fruitsalade sprenkelen.

Pureer de avocado samen met de kwark en de suiker. Roer het citroensap erdoor.

Mijn ijsmachine wil enkel ijs maken van een ijskoude massa. Daarom vries ik mijn ijs-to-be mengsel altijd in voordat het de machine in gaat. Dit ijs had genoeg aan twee uur in de vriezer en tien minuten in de machine.

Als je geen ijsmachine hebt, kun je het ijs ook enkele uren in de vriezer laten opstijven (ik gok een uur of 5).

één reactie

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*