De Oogst van Amsterdam

Toen ik net op de loggia in de zon zat met mijn muziekje – het is februari en ik zit daar in mijn dunne afzakrelaxbroek en geen jas! – zag ik tot mijn grote vreugde dat de citroentijm die ik vorig jaar verzopen achtte nieuwe blaadjes krijgt. Diep in mijn hart wist ik natuurlijk dat ik dat schattige plantje onmogelijk vermoord kon hebben, want zo bruut ben ik toch niet, anders had ik ‘m niet meeverhuisd. Ik sprong op, rende met een karaf naar de kraan en gaf ‘m liefdevol scheutjes water. Meteen ook maar de framboos en aardbei meegenomen in mijn watersessie. Wie weet wordt dat ook nog wat.
Gister was het ook al zo’n fantastisch zonnige dag. Ik had met Tertia een culinaire rondgang door het Amsterdamse gepland. Op de fiets. Nee, op de herenfiets van H.. Op zaterdag! Maar het ging goed. Ik had van tevoren nog even terug gedacht aan die ene keer toen ik vergeten was dat ik op een herenfiets reed en vol enthousiasme eraf sprong op de plaats van bestemming. Toch gek, dat je sommige ogenschijnlijk onbelangrijke dingen onthoudt. ;)
Ik reed achter Tertia aan en liet haar lekker bellen en de weg vrij maken. Ik ben geen enkele keer uitgescholden, terwijl ik vermoedelijk toch wel enkele verkeersregels zal hebben geschonden.

We gingen van een Spanjaard naar een Portugees, olijfoliewinkel Meeuwig naar een bijzondere snoepjeswinkel, de boerenmarkt en De Kaaskamer. En de oogst?

rozebubbelsgroot
Wat: Roze vino frizzante uit de Veneto van Grape District
Voor: de eerste zonnige echte lentedag op het balkon
brunchgroot
Wat: lekkere broodjes van Bakkerij Année één van de 9 straatjes
Voor: brunch van vanochtend
pompoenpickleWat: funcky tofudingen en pompoenpickles van de grote smalle toko op de Nieuwmarkt
Voor: bij Indiaas

echtekaneelgroot
Wat: echte kaneel en 3 bonbons van Unlimited Delicious
Voor: om mee te koken en op voorraad

Bedankt Tertia voor het leuke gezelschap en voor de ge-wél-di-ge jaren ’80 eiersnijder.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*