Gebrande macadamia’s en kalamata’s uit Gouda

Een bijzonder onvriendelijk station, dat Gouda Centraal. Ik kwam er per lightrail -die gratis bleek vandaag, maar waarvoor ik in Leiden natuurlijk al een kaartje had gekocht- en omdat mijn gezelschapsdame van deze dag wat vertraagd was, zocht ik naar een cafeetje op het station. Niks, en ook niet eens een bankje om eventjes op te zitten. Na telefonisch overleg liep ik alvast richting ’t centrum om ergens lekker warm te gaan zitten.

Niet veel later waren daar ook Marlou en de superblije Phoenix. We dronken eerst wat thee in een gekke, bonte gelegenheid alwaar ik alvast aan haar verklapte wat er in mijn buikje groeit. We deden een rondje plein, liepen nog eventjes naar Adriatika, waar we beurtelings naar binnen gingen, omdat ‘Phoeni’ niet naar binnen mocht. In mijn beurt buiten veranderde hij van een vrolijk snuitje ineens in een bibberhond, zo koud was het! Daarna haalde ik binnen knoflookpasta in een tube en kalamata’s. De panettone liet ik nog even liggen, want ik ga morgen zelf een kerstige tulband maken.

In De Zalm aten we een broodje en het rook er ook naar zalm, op de markt haalde ik nog wat gele rozijnen en gebrande macadamia’s, terwijl Marlou met haar te dunne maillot stond te verkleumen.

Eenmaal terug op het station deed ik nog een poging naar het toilet te gaan op zo’n onbemande enge unit, maar die sloot niet en toen had ik het wel gehad met station Gouda en hopte ik met een volle blaas toch maar in de lightrail terug naar huis.

2 reacties

  1. Ja koud was het gister hè, brrrrr

  2. Erg fris, maar super gezellig!

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*