Italiaanse kerstmenu’s

oudservies10

Het is zover! Mijn kerstvakantie is begonnen. Alleen nog dreumes en ik zijn thuis, maar ik ga me er vol overgave instorten. De afgelopen weken waren idioot druk, met volle dagen op kantoor zonder pauzes, waterpokkenkinderen thuis en dus veel gebroken nachten. Er verscheen ook nog een column van mij op Puur Gezond over de rol van kinderen bij koopgedrag van ouders. Nu dus rust in de tent. Alhoewel? Ik moet nog bedenken wat we met kerst gaan eten. Venetiaans, dat staat vast. Ik gooide het Venetiaanse kookboek Ciao Bella van Tessa Kiros onder de ogen van mijn Venetiaanse oom om er zeker van te zijn dat alle gerechten in het boek authentiek zijn. Dat waren ze, dus ik kan gaan kiezen.

Voor degenen die nog zoekende zijn, zet ik de komende dagen wat leuke kerstmenu’s en kerstige recepten op een rijtje. Vandaag beginnen we met Italiaanse kerstmenu’s.

Siciliaans!
Arancini, venkelsalade, caponata met chocolade en zoet.

Modern Italiaans
Crostini met geroosterde tomaat, papardelle met pompoensaus, omkeertaartjes met paddenstoelen, salade met gemarineerde kerstomaat, espresso-ijs met limoncelloroom

Italiaanse touch
Oesterzwam-carpaccio, spinazie-risotto-soufflé, gekaramelliseerde wortelen, Toscaanse gevulde tomaten, Mango mmmania

Noord-Italiaans
Crèmige briesoep, pasta-schelpjes met spinazie-ricotta-vulling, pompoen-cake

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*